Mat

NJFF og Jakt & Fiskes matmedarbeider Anja Gutubakken Byles lover et spennende kokkeshow og tips og triks til god matlaging med vilt som ingrediens. Foto: Jo Straube
Camp Villmark:

Lover matshow på Camp Villmark

NJFFs egen Anine Gutubakken Byles skal begeistre bak grytene når Camp Villmark starter denne uken.

Mat

Vill mat med NJFF:

Enkel turmat

Dette er trolig den mest geniale måten å tilberede omelett på tur. Her får du en vri med speket elgpølse.

Mat

Fersk sjøørret stekt i panne rett på svaberget. Som tilbehør kan du prøve asparges og pasta du kokte kvelden i forveien. Foto: H2W STUDIO
Oppskrift på sjøørret:

Over bekken etter saltvann

Tiden er moden for å knipe en sølvblank sjøørret. Og du trenger ikke ha dårlig samvittighet for å nyte den i strandkanten.

Mat

Av hjertens lyst

Hjertet er et sentrum for livsfunksjonene og et symbol på kjærlighet. På kjøkkenbenken bør det behandles deretter.

Mat

Lyrisk middag

Lyren er litt som en potet, og kan tilberedes på mange vis. Den kan stekes, bakes, friteres eller bli til nydelige fiskekaker. Her får du servert en stekt variant, et perfekt måltid på en kald vinterdag.

Mat

NJFF mat: 

Helt vill ungdomssatsing 

Naturen er full av godsaker, men slett ikke alle er klar over det. Derfor har NJFF tatt det høstingsbaserte friluftslivet til Youtube.  

Mat

En bog til begjær

Et rådyrlår er jegerkokkens trofé på kjøkkenet – men bogen er like god.

Mat

Mat:

Hane pane

Kjappe vinger, brusende fjær og buldrende vår- og høstspill. Orrhanen er skogens entertainer. Den skuffer heller ikke på tallerkenen.

Mat

Gikk du glipp av denne?

Slik speker du vilt

Etter fryseboksens inntog, handler videreføringen av gamle konserveringsmetoder mest om å frambringe særegne smaker. Jakt & Fiskes viltkokk, Finn Hansen, viser hvordan du får den beste spekematen ut av høstens fangst.

Mat

Snart jul

En riktig god fugl

Det sitter langt inne å vri på juletradisjoner, men i år blir det pinnegås på meg.

Mat

Mat:

Førstepremien

Uten fisk eller vilt i sekken, er det lett å tenke at turen ikke er komplett. I min verden er skogens gull førstepremien.

Mat

Stjernekokkens sankeguide

Han startet med å plukke kantareller. Siden har mesterkokk Nicolai Ellitsgaard fått stadig flere ville vekster på repertoaret.

Mat

Mat:

Fiskerens trøst

Skal man først svelge unna skuffelsen over ikke å få fisk, er blåskjell en venn i nøden.

Mat

Mat:

Ørret i røyken

Mange ivrige fiskere bruker uker på å lure sjøørreten. Sett av noen dager til å røyke den også.

Mat

Mat:

By på bever

Beveren er undervurdert på tallerkenen. Magien oppstår med varsom behandling i mange timer.

Mat

Mat:

Heit røye

Det er på de kaldeste dagene de heiteste rettene blir unnfanget.

Mat

Sider