Mat

Varmrøykt sik:

Røykeloven

Noen liker å røyke en feit sigar. Andre foretrekker å røyke feit fisk. Sik er et bra sted å starte.

Mat

Tommy Østhagen:

Besatt av sopp

Kokk og soppfantast Tommy Østhagen gleder seg over nordmenns økende soppinteresse, men mener det fortsatt er et stykke igjen før soppen har fått plassen den fortjener i det norske kjøkken. Det vil han gjøre noe med.

Mat

Mat:

Enkel bukk på grillen

En råbukk kan være vanskelig å felle, men bør tilberedes enklest mulig.

Mat

Mat:

Fort hjort

Noen ganger er det lurt å pakke inn et godt budskap.

Mat

Nå blir det vilt mye mat i NJFF

NJFF satser på villmat og har som mål å bli Norges ledende kunnskapsformidler på høstbare naturressurser.

Mat

Abbor tilberedt på bål:

Tusenbrødre

Sjelden har noe så lite betydd så mye for så mange.

Mat

Ny duo i Jakt & Fiskes matspalte

Fra utgave 6. i år tar kokk Tommy Østhagen og fotograf og journalist Audun Aagre over oppgaven med å inspirere alle våre matglade lesere med oppskrifter fra det ville Norge.

Mat

Lag et kongelig måltid med piggvar

Piggvaren er ankommet. Det blir fest. Fisken er svært velsmakende, med hvitt, delikat kjøtt. Jeg tror de aller fleste av mine gode kollegaer over det ganske land vil si at piggvar troner øverst på fisketronen.

Mat

Mat:

Lake fra to verdenshjørner

Laken er kanskje ikke vakker, men like fullt en utmerket matfisk. Mange mener det er noe av det beste du kan få i ferskvann.

Mat

Biff Rydberg med hjortevilt

Jeg reiser ofte til Sverige på jakt. Ikke på jakt med gevær, men på jakt etter den svenske kjøkkensjela. Den svenske husmannskosten. I dag blir det Biff Rydberg på hjortevilt, med bresert spisskål med lettsaltet flesk.

Mat

Mat:

Juletorsk med rødvinssaus

Kysttorsken sliter, og fra i sommer ble det forbudt å fiske torsk langs store deler av kysten i Sør-Norge. Så hvorfor i all verden skriver jeg om juletorsk?

Mat

Kraftmisjonæren

Siv Hauge koker kraft og mener det gjør verden til et bedre sted. Og hun har trolig rett.

Mat

Elgskav i to varianter

Frossent viltkjøtt skivet med skarp kniv – produktet er helt genialt når opptiningsmulighetene er så som så.

Mat

Slik parterer du elg og hjort

Hvorfor alltid overlate jobben til en annen? Jakt & Fiskes kokk Finn Hansen viser deg hvordan du skjærer ned storvilt i 40 trinn.

Mat

Ukesmeny for fjellturen

God og næringsrik mat er en viktig del av turkosen. Man kan selvsagt satse alt på å leve av det naturen gir, men det kan det fort bli dårlig stemning om fisket slår feil. Her er kokkens middagstips for en uke i fjellet.

Mat

Helstekt hjorte­mørbrad med pepper­saus

Kalenderen forteller at mai er i startgropa. Lufta er blitt varm, nettene korte og kveldene lange og lyse. Jeg får bestandig lyst til å invitere til fest på denne tiden.

Mat

Sider