Mat

Helstekt hjorte­mørbrad med pepper­saus

Kalenderen forteller at mai er i startgropa. Lufta er blitt varm, nettene korte og kveldene lange og lyse. Jeg får bestandig lyst til å invitere til fest på denne tiden.
Camp Villmark:

Viestad viser vei

– God matkultur er en forutsetning for jakt, fiske og friluftsliv, sier matmisjonær Andreas Viestad. På Camp Villmark 26–28. april deler han kunnskapen med små og store.

Skinnstekt torsk med sopprisotto

Torsken er vår venn, men det er trange tider for kysttorsken. Både forskere og fiskere er bekymret. Det ville være en katastrofe om ikke kommende generasjoner kunne ta del i fisket etter delikatessen, enten det foregår med den ene eller andre redskapen.

Overrask med jerpe

jerpa er både god og eksklusiv, og det motsatte av dusinvare på tallerkenen. Prøv denne retten som forrett på nyttårsaften, og vi kan nesten garantere at gjestene blir positivt overrasket.

Roastbiff av vilt

Roastbiff, eller roastbeef som vi skrev før Språkrådet startet å tulle med klas­siske navn, har en smak av 60­ tallets luksus.
Kjøttdeig og farse av vilt:

Fra fall til kvern og gryte

En «filetkokk» kan læres opp til å fungere i løpet av et par uker. Å lage mat med deig og farse derimot, er reint håndverk, og krever både håndlag og erfaring.

Saltet hvitfisk med sydlandsk vri

Salt har vært en nødvendighet for menneskeheten i uminnelige tider. Antakeligvis helt fra vi var huleboere og spiste kjøtt og fisk rått.
Rosastekt harefilet:

Hare på tunga

Harejakta er i full gang, og det er mer kos enn bare los. De store ryggfiletene smaker nemlig himmelsk.

Slik speker du vilt

Etter fryseboksens inntog, handler videreføringen av gamle konserveringsmetoder mest om å frambringe særegne smaker. Jakt & Fiskes viltkokk, Finn Hansen, viser hvordan du får den beste spekematen ut av høstens fangst.

Stekt sei med smak av Middelhavet

Jeg følger godt med på ekkoloddet. Flere buer beveger seg over skjermen og forteller om noe interessant, fem-seks meter over bunnen. Fram med stanga og ut med redskapen!
Stor test av norsk håndverksøl:

Vill øl og vill mat

Eksplosjonen av mikrobryggerier og tilgangen på håndverksøl har endret nordmenns oppfatning av hva man kan få ut av humle og malt. Jakt & Fiske tar ølet på alvor, og har testet 16 slag til en vill meny.

Viltblings med kimchi

Forrige jaktsesong er historie, en ny banker snart på døra. Er det én ting fordums fysikktimer har brent fast i en ellers glemsom skalle, er at noe må ut hvis annet skal inn. Det er altså på høy tid å tømme fryseboksen for gammel moro.

Reinsdyrsteik på mormors vis

Høsten er her, og som jeger er jeg glad for å kunne smile lett overbærende til folk som lever hovedsakelig for sol og sommer. Bukkejegerne og gåsejegerne har alt fått sitt, nå er det reinsjakta som gjelder.