Mat

Her får du en enkel og velsmakende oppskrift på jegergryte. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Alle jegere må kunne sin gryte

Jegergryte smaker helt nydelig, og denne varianten oser av høst og jaktstart. Et perfekt måltid på koia etter en lang dag på jakt.

Mat

Monica Tvede er profesjonell soppsanker, og gir bort sine beste tips til Jakt & Fiskes lesere. Foto: Jo Straube
Sanking:

Skogens gull er mer enn kantarell

Monica Tvede har ingen ting imot kantarell, men soppen står ikke øverst på lista når hun stryker til skogs på skattejakt.

Mat

Har du prøvd rådyr bakt i kålhode? Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Bondens hevn

Eller hvordan ta tilbake grønnsakene som rådyra stjal.

Mat

Det er lettere å lage kremet fiskesuppe enn du tror. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Kremet fiskesuppe

Det smaker ekstra godt med en deilig fiskesuppe etter en vellykket fisketur.

Mat

Boka «Fanget av naturen» er strålende servert fra PEPPER Publishing. Bildet er en sammensetning av to faksimilier fra boka.
Bokanmeldelse:

Strålende servert matbok for jegere, fiskere og sankere

«Fanget av naturen» er en smakfull matbok som løfter fram den fantastiske matressurser jegere, fiskere og sankere har tilgang på.

Mat

Det er lettere å lage syltetøy av sommerens bær enn du tror. Denne oppskriften fungerer både til blåbær og bringebær. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Slik lager du syltetøy av sommerens bær

Når skogen bugner av bær, er det bare å komme seg ut og plukke. Det er lettere å lage supert syltetøy enn du tror.

Mat

Med denne oppskriften er det lett å lage lekre viltkjøttkaker. Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Kongen på deigen

Det beste du kan lage av råvaren du er lei av.

Mat

Hiv seien i ei tønne og spiser den om tre år.
Matoppskrift:

Gammelsaltet sei

For den som satser på å dra opp store mengder sei utover høsten, er det én oppskrift som gjelder: Legg fisken i en tønne, og spis den om tre år.

Mat

Så lett er det å lage en lekker ørretsalat med pestodressing. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Sommerlig ørretsalat

Med deilig nystekt ørret, en frisk pestodressing, peanøtter og ristede pinje- og solsikkekjerner, er dette en rett som passer perfekt en varm sommerdag.

Mat

Har du prøvd stekt lysing med paprika og ramsløkrømme? Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Stekt lysing med ramsløk-rømme

Noen ganger kan man kjenne på ekte glede over andres dumhet.

Mat

Sandflyndre egner seg godt til panering, skrive vår matskribent. Foto: Anine Gutubakken Byles
Oppskrift:

Helt sprø sandflyndre

Filetert sandflyndre egner seg ekstra godt til panering. Filetene er små og derfor perfekte i størrelsen, og med japansk pankomel blir de ekstra sprø og gode.

Mat

Å lære seg å lage buljong er både godt – og god utnyttelse av viltkjøttet. Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Det er kraft i god buljong

Om du bare ser for deg en brun terning når du hører ordet buljong, vet du ikke hva du går glipp av.

Mat

NJFF og Jakt & Fiskes matmedarbeider Anja Gutubakken Byles lover et spennende kokkeshow og tips og triks til god matlaging med vilt som ingrediens. Foto: Jo Straube
Camp Villmark:

Lover matshow på Camp Villmark

NJFFs egen Anine Gutubakken Byles skal begeistre bak grytene når Camp Villmark starter denne uken.

Mat

Vill mat med NJFF:

Enkel turmat

Dette er trolig den mest geniale måten å tilberede omelett på tur. Her får du en vri med speket elgpølse.

Mat

Fersk sjøørret stekt i panne rett på svaberget. Som tilbehør kan du prøve asparges og pasta du kokte kvelden i forveien. Foto: H2W STUDIO
Oppskrift på sjøørret:

Over bekken etter saltvann

Tiden er moden for å knipe en sølvblank sjøørret. Og du trenger ikke ha dårlig samvittighet for å nyte den i strandkanten.

Mat

Av hjertens lyst

Hjertet er et sentrum for livsfunksjonene og et symbol på kjærlighet. På kjøkkenbenken bør det behandles deretter.

Mat

Sider