Annonse

Oppskrift || Hjortegryte med konjakk

Hjortegryte med et snev av Konjakk!
Hjortegryte med et snev av Konjakk!

Spenstig gryte med hjort og konjakk

Glad i viltgryte, men lyst på en ny vri? Prøv konjakk i sausen. En skvett av det brune brennevinet gir gryta en særegen og nydelig smak.

Når du koker konjakk, forsvinner alkoholen og dermed også noe av smaksbildet. Men den særegne konjakksmaken sitter fortsatt igjen og vil prege gryta. 

Om du ikke har flatbiff av hjort i fryseren, kan du for eksempel bruke annet type kjøtt som egner seg i en gryte. Du kan selvsagt også bruke elgkjøtt.

Ingredienser til 4 personer

  • 800 g flatbiff av hjort

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 1 ss smør

  • 6 dl kjøttkraft

  • 350 g delikatesseløk

  • 250 g sopp

  • 2 dl konjakk

  • 1 ss tomatpuré

  • 1 ss sennep

  • 3 dl fløte

  • 2 kvister frisk rosmarin

Tilbehør:

Kokte poteter

Rørte tyttebær

Tips: 

Tilsett maisenna blandet med litt vann om du ønsker en tykkere saus, og sukkerkulør om du ønsker den mørkere. 

Vil du ha mer smak på sausen, kan du tilsette 1–2 ss søt soyasaus (kecap manis). Server med kokte poteter og nyrørte tyttebær.

 Slik gjør du

• Del flatbiffen av hjort i middels store biter. Krydre med salt og pepper.

• Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og brun kjøttet i flere omganger. Ha kjøttet over i en gryte sammen med kjøttkraft, og la kjøttet putre på middels varme mens du forbereder resten.

• Kok opp en kjele med vann og ha i delikatesseløken med skallet på. La løken koke i 2–3 minutter. Ta kjelen av platen og hell av vannet. Nå er det enkelt å skrelle løken.

• Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og stek løken. Ha den over i gryta med kjøttet.

• Del soppen i fire, og stek den gyllen i stekepannen. Ha soppen over i gryta.

• Ha konjakk over i stekepannen. Kok opp og tilsett tomatpuré og sennep. Rør godt sammen og hell det over i gryta.

• La gryta småkoke i 10 minutter. Tilsett fløte og et par kvister frisk rosmarin, og rør alt godt sammen. La det småkoke videre til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

Powered by Labrador CMS