Oppskrift || Rød fisk med tyttebær
Knallrød fiskelykke
Har du fisket laks eller ørret, bør du prøve denne fargerike smaksbomben.
Tyttebærlokket syder av både søtt og surt, og sammen med enkelt tilbehør, som saltede perlepoteter og sennepssaus, er dette en nydelig selskapsrett.
Den gjør seg også særdeles god på et koldtbord.
Ønsker du å servere den som forrett, kan du lage den i porsjonsstykker og servere med rucola.
Slik gjør du
- Legg laksen med skinnsiden ned på en stor tallerken.
- Bland salt og sukker i en liten bolle, dryss blandingen over fiskefileten og gni godt inn. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i en times tid.
- Ta ut fiskefileten og tørk bort så mye som mulig av salt- og sukkerblandingen med tørkepapir. Legg fiskefileten i en dyp ildfast form med skinnsiden ned.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader.
- Bland sammen tyttebær, honning, dijonsennep, smeltet smør, akevitt og brunt sukker i en liten bolle. Fordel blandingen på toppen av fiskefileten.
- Stek i 15 til 20 minutter eller til fisken er akkurat gjennomstekt.
Sennepssaus:
- Ha majones, lettrømme, dijonsennep, grov sennep og finhakket dill i en bolle, og rør det sammen.
- Smak til med sitronsaft, brunt sukker, salt og grovkvernet pepper.
Perlepoteter:
- Vask perlepotetene.
- Kok opp en kjele med vann, og kok potetene i cirka 15 minutter. Hell av vannet, ha på havsalt og la potetene dampe seg tørre.
- Bland sammen rucola, olivenolje, sitronsaft og kvernet pepper, og dander sammen med fisk, perlepoteter og sennepssaus.