Annonse

Oppskrift || Cæsarsalat med andebryst

Cæsarsalat med andebryst.
Cæsarsalat med andebryst.

Berømt salat med selvskutt and

Kanskje verdens mest berømte salat. Her får du en vri med saftig andebryst.

Publisert

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, først servert av den italiensk-amerikanske kokken, Caesar Cardini, i 1924. Her får du en vri med saftig andebryst.

Ingredienser til 4 personer

    Krutonger:

    • 5 skiver loff
    • 3 ss olivenolje
    • 2 ss revet parmesan
    • Salt/pepper

    Dressing:

    • 2 stk. ansjosfilet
    • 1 fedd hvitløk
    • 2 stk. eggeplommer
    • 1 ts dijonsennep
    • 3 ss sitronsaft
    • 2 ss worcestersaus
    • 2 dl nøytral olje
    • 2 ss revet parmesan
    • 0,5 ts salt
    • 2 ts kajennepepper

    Andebryst:

    • 4 stk. andebryst
    • 1 ts salt
    • 1 ts pepper

    Tilbehør:

    • 4 stk. hjertesalat
    • 50 g parmesan

Cæsarsalaten har blitt endret og modernisert med årene, og det er ikke uvanlig å få den servert med alt fra kylling til bacon, kokt egg og ulike grønnsaker, som tomater, paprika, løk og agurk. også dressingen kommer i dag i flere varianter, men ansjosen er en viktig ingrediens som bør med for å oppnå den karakteristiske smaken.

Slik gjør du

Krutonger:

  • Varm opp stekeovnen til 220 grader. 
  • Ta skorpen av loffskivene og del dem i små biter. 
  • Fordel jevnt på stekebrett med bakepapir. 
  • Ha over olivenolje, revet parmesan salt og pepper og bland godt med hendene.
  • Stek på midterste rille i ca. 15 minutter, til de er crispy. 
  • Avkjøl på rist.

Dressing:

  • Mos ansjosfiletene med en gaffel. 
  • Knus hvitløken. 
  • Ha most ansjos, knust hvitløk, eggeplommer, dijonsennep, sitronsaft og worcestersaus i en bolle, og visp hurtig til du får en jevn røre. 
  • Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe hurtig. Dressingen skal bli like tykk som majones. 
  • Vend inn revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.

Andebryst: 

  • Varm opp stekeovnen til 200 grader. 
  • Lag snitt på tvers av andebrystene med ca. 1 cm avstand på skinnsiden. Ikke snitt ned til kjøttet. 
  • Krydre andebrystene med salt og pepper.
  • Varm opp en stekepanne på middels høy varme og fres andebrystene med skinnet ned til det er crispy. 
  • Vend og stek brystene videre i 1–2 minutter. 
  • Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av et bryst. 
  • Stek på midterste rille i stekeovnen til de når en temperatur på 68 grader. La hvile i 10 minutter før du deler i skiver.

Til slutt:

  • Riv salat i grove biter. 
  • Vend salaten i litt dressing og anrett på tallerken eller i en bolle. 
  • Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss krutonger over. 
  • Legg skiver av andebrystene på salaten. 
  • Avslutt med revet parmesan.



Powered by Labrador CMS