Oppskrift || Cæsarsalat med andebryst
![Cæsarsalat med andebryst. Cæsarsalat med andebryst.](https://image.jaktogfiske.njff.no/240819.webp?imageId=240819&width=960&height=548&format=jpg)
Berømt salat med selvskutt and
Kanskje verdens mest berømte salat. Her får du en vri med saftig andebryst.
Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, først servert av den italiensk-amerikanske kokken, Caesar Cardini, i 1924. Her får du en vri med saftig andebryst.
Cæsarsalaten har blitt endret og modernisert med årene, og det er ikke uvanlig å få den servert med alt fra kylling til bacon, kokt egg og ulike grønnsaker, som tomater, paprika, løk og agurk. også dressingen kommer i dag i flere varianter, men ansjosen er en viktig ingrediens som bør med for å oppnå den karakteristiske smaken.
Slik gjør du
Krutonger:
- Varm opp stekeovnen til 220 grader.
- Ta skorpen av loffskivene og del dem i små biter.
- Fordel jevnt på stekebrett med bakepapir.
- Ha over olivenolje, revet parmesan salt og pepper og bland godt med hendene.
- Stek på midterste rille i ca. 15 minutter, til de er crispy.
- Avkjøl på rist.
Dressing:
- Mos ansjosfiletene med en gaffel.
- Knus hvitløken.
- Ha most ansjos, knust hvitløk, eggeplommer, dijonsennep, sitronsaft og worcestersaus i en bolle, og visp hurtig til du får en jevn røre.
- Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe hurtig. Dressingen skal bli like tykk som majones.
- Vend inn revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
Andebryst:
- Varm opp stekeovnen til 200 grader.
- Lag snitt på tvers av andebrystene med ca. 1 cm avstand på skinnsiden. Ikke snitt ned til kjøttet.
- Krydre andebrystene med salt og pepper.
- Varm opp en stekepanne på middels høy varme og fres andebrystene med skinnet ned til det er crispy.
- Vend og stek brystene videre i 1–2 minutter.
- Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av et bryst.
- Stek på midterste rille i stekeovnen til de når en temperatur på 68 grader. La hvile i 10 minutter før du deler i skiver.
Til slutt:
- Riv salat i grove biter.
- Vend salaten i litt dressing og anrett på tallerken eller i en bolle.
- Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss krutonger over.
- Legg skiver av andebrystene på salaten.
- Avslutt med revet parmesan.