Annonse

Oppskrift || Viltspyd av reinsdyr

Her er et bilde av resultatet av oppskriften på viltspyd av rein!
Viltspyd av rein gjør seg godt på grillen!

Vill grillsommer

Grillspyd er raskt, enkelt og smakfullt, og med viltkjøtt løfter du opplevelsen et ekstra hakk. Her får du en variant med reinsdyr.

Publisert

Til viltspyd kan du bruke alle typer mørnet viltkjøtt. Du kan kombinere med dine favorittgrønnsaker, frukt og bær. Om du skal ha sommerfest, kan du lage en grillspydbuffet og la gjestene sette sammen sine egne spyd. 

På den måten får alle sine favoritter. Server gjerne med tilbehør som stekt løk, syltet rødløk, potetsalat, salater, dressinger og sauser.

Tips: Med jevnstore biter unngår du småstykker som blir tørre og svidde før resten er ferdig stekt.

Ingredienser til 4 personer

    Marinade:

  • 4 ss rødvin

  • 2 ss olivenolje

  • 2 ss søt soyasaus

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 2 ts timian

Grillspyd:

  • 300 g reinsdyrfilet

  • 3 poteter

  • 0,5 squash

  • 0,5 rød paprika

  • 0,5 grønn paprika

  • 10 sopp

  • 0,5 rødløk

  • 2 ss solsikkeolje (til pensling)

    Slik gjør du

      Marinade:

    • Bland sammen rødvin, olivenolje, søt soyasaus, salt, pepper og timian i en bolle.
    •  Del reinsdyrfileten i biter på ca. 2x2 cm.
    • Ha bitene med reinsdyrfilet i marinaden, og bland godt sammen. La det stå kaldt mens grønnsakene kuttes opp.
    • Grillspyd:

    •  Legg grillspydene i bløt om de er av tre.
    •  Kok potetene til de begynner å bli møre, men fort[1]satt er faste nok til å kunne tres i skiver på spydene.
    •  Del poteter og squash i tynne skiver.
    •  Del opp paprika, sopp og rødløk i biter på 2×2 cm.
    •  Tre deretter biter med reinsdyrfilet, poteter, squash, paprika, sopp og rødløk på grillspydene.
    •  Pensle grillspydene med nøytral olje.
    •  Grill til kjøttet har fått en brunet overflate og grønn[1]sakene er møre. Snu spydene ofte slik at de ikke svir seg.
Powered by Labrador CMS