Oppskrift || Jordskokkchips
Jordskokkchips
Disse sprø flakene passer både som tilbehør til vilt og som snacks på egenhånd.
Prøv et knasende godt tilbehør til viltmaten, eller nyt disse sprø flakene som snacks. Veldig enkelt, og veldig smakfullt.
Slik gjør du:
- Vask og tørk jordskokkene godt.
- Skjær i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har det. En ostehøvel fungerer også fint.
- Varm opp en gryte eller en dyp stekepanne med solsikkeolje. Når oljen freser, kan du begynne å fritere. Test med en jordskokkskive, bruser oljen når du dypper er den klar.
- Ikke legg for mange skiver i oljen samtidig, da vil tempera- turen på oljen synke og skivene blir bløte i stedet for sprø.
- Bruk gjerne en hullsleiv når du tar chipsene ut av oljen. De er ferdige når de har blitt gylne.
- Ha jordskokkflakene over på en tallerken med kjøkkenpapir, for å dryppe fra seg. Dryss over salt med en gang.