Oppskrift || Fisketaco
Sprelsk fredagstaco
Fisketaco er en nydelig vri på Norges fredagsfavoritt. Perfekt for deg som vil prøve noe nytt og ikke er redd for litt spenstige smaker.
Vi har brukt ørret, men du kan selvsagt bruke en annen type fisk. Det smaker også nydelig med panert fisk i tacoen. Da visper du bare sammen et egg i en bolle, har hvetemel i en annen bolle og strøkavring og tacokrydder i en tredje.
Vend fiskebitene først i hvetemel, så i egg og til slutt i strøkavringen. Fres de panerte fiskebitene i olje til de er gylne og sprø på alle sider. Ha fiskebitene over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir, og la oljen renne av.
Tips:
Du kan selvsagt bruke tilbehør som paprika, tomat, agurk, ost, syltet rødløk, rømme, salsa, og srirachamajones.
Slik gjør du
Fisketaco:
- Varm opp stekeovnen til 180 grader, og stek tacoskjellene etter anvisning på pakken.
- Del ørreten i middels store biter, og krydre med tacokrydder.
- Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og fres ørret- bitene til de er gylne.
- Del mango i terninger, rødløk og chili i skiver.
- Ha ruccola og guacamole i bunn av hvert tacoskjell og fordel mango, mais og ørretbitene på topp. Avslutt med rødløk og chili.
Hjemmelaget tacokrydder:
- Bland alt krydderet godt sammen. Det du ikke bruker, kan du oppbevare i et glass med tett lokk.
Hjemmelaget guacamole:
- Del avokadoene, fjern steinen og skrap ut kjøttet.
- Mos avokadokjøttet med en gaffel og bland inn finhakket chili og hvitløk.
- Smak til med ferskpresset lime og salt.