Annonse

Oppskrift || Reinsdyrfilet med parmesanpoteter, asparges og cherrytomater

Reinsdyrfilet med parmesanpoteter, asparges og cherrytomater

Himmelsk rein

Reinsdyrfilet med parmesanpoteter, asparges og cherrytomater er en nydelig kombinasjon det er lett å imponere gjestene med.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Til denne retten trenger du ikke å lage saus, her gjør cherrytomatene, oljen og parmesanosten jobben – mens du dekker bordet. 

Ingredienser

Til fire personer:

  • 750 g perlepoteter 
  • 1 ss olivenolje 
  • 1 ts salt 
  • 1 ts pepper 
  • 90 g smør 
  • 100 g parmesan 
  • 1 fedd hvitløk 
  • 4 stilker timian 
  • Salt, pepper, olje (til steking) 
  • 800 g reinsdyrfilet 
  • 500 g asparges 
  • 250 g cherrytomater 

Saften som syder ut under steking smaker helt himmelsk sammen med perlepotetene, aspargesen og den møre reinsdyrfileten. 

Slik gjør du: 

  • Varm opp stekeovnen til 200 grader. 
  • Legg perlepotetene med skallet på i en ildfast form. Ha på olivenolje, salt og pepper, og bland det godt sammen. Sett formen i stekeovnen på midterste rille og stek potetene i 15–20 minutter, til de er møre og lett brune. 
  • Smelt smøret og riv parmesanen. Tilsett 2/3 av parmesanen, knust hvitløk og finhakket timian i det smeltede smøret og hell det over potetene. 
  • Senk varmen til 125 grader. 
  • Ha salt og pepper på reinsdyrfileten. Varm opp en stekepanne med olje på høy varme. Brun fileten raskt. 
  • Legg asparges og cherrytomater over potetene, og reinsdyrfileten i midten. Stek til reinsdyrfileten har nådd ønsket temperatur. Dryss resten av parmesanen over før servering.

Kjernetemperatur

Lite stekt: 53–55 °C 

Medium: 56–60 °C 

Medium pluss: 60–70 °C 

Gjennomstekt: 75 °C 

Powered by Labrador CMS