Oppskrift || Reinsdyrfilet med parmesanpoteter, asparges og cherrytomater
Himmelsk rein
Reinsdyrfilet med parmesanpoteter, asparges og cherrytomater er en nydelig kombinasjon det er lett å imponere gjestene med.
Denne artikkelen er over ett år gammel.
Til denne retten trenger du ikke å lage saus, her gjør cherrytomatene, oljen og parmesanosten jobben – mens du dekker bordet.
Saften som syder ut under steking smaker helt himmelsk sammen med perlepotetene, aspargesen og den møre reinsdyrfileten.
Slik gjør du:
- Varm opp stekeovnen til 200 grader.
- Legg perlepotetene med skallet på i en ildfast form. Ha på olivenolje, salt og pepper, og bland det godt sammen. Sett formen i stekeovnen på midterste rille og stek potetene i 15–20 minutter, til de er møre og lett brune.
- Smelt smøret og riv parmesanen. Tilsett 2/3 av parmesanen, knust hvitløk og finhakket timian i det smeltede smøret og hell det over potetene.
- Senk varmen til 125 grader.
- Ha salt og pepper på reinsdyrfileten. Varm opp en stekepanne med olje på høy varme. Brun fileten raskt.
- Legg asparges og cherrytomater over potetene, og reinsdyrfileten i midten. Stek til reinsdyrfileten har nådd ønsket temperatur. Dryss resten av parmesanen over før servering.