Annonse

Oppskrift || Gratinerte kjøttboller med vilt

Oppskrift gratinerte kjøttboller med vilt, viltkjøttboller i en form.
Gratinerte kjøttboller med vilt er både godt og enkelt å lage.

Elleville kjøttboller

Med kjøttdeig av elg, en litt hot tomatsaus og deilig mozzarella, blir dette en ellevill smaksbombe. Like perfekt til tapasbordet som til hverdagsmiddagen.

Publisert

Ingredienser til 4 personer kjøttboller

  • 150 g bacon

  • 0,5 løk

  • 1 fedd hvitløk

  • 400 g kjøttdeig av elg

  • 1 egg

  • 1 dl brødrasp

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 1 ss smør

  • Tomatsaus:

  • 1 fedd hvitløk

  • 0,5 løk

  • 1 ss olivenolje

  • 0,5 ts chiliflak

  • 0,5 ts cayennepepper

  • 2 bokser knuste tomater

  • 1 ts tomatpuré

  • 1 ts salt

  • 1 neve frisk basilikum

  • 2 poser fersk mozzarella

Du kan selvsagt bruke den viltkjøttdeigen du har tilgjengelig. Om du ikke higer etter sterk mat, er det bare å redusere mengde chiliflak og cayennepepper. 

Kjøttbollene smaker nydelig med tilbehør som pasta eller stekte poteter, eller du kan lage deg en spicy lunsjbagett: 

Del en halvstekt bagett på langs, ha i kjøttboller og tomatsaus, avslutt med mozzarella. Gratiner i ovnen i ti minutter på 200 grader.

Slik gjør du

  • Varm opp stekeovnen til 160 grader.
  • Finhakk bacon, løk og hvitløk, og ha det over i en bakebolle. Ha i kjøttdeig av elg, egg, brødrasp, salt og pepper. Kna alt godt sammen til du har en fast og fin deig, og rull til små kjøttboller.
  • Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og brun kjøttbollene på alle sider.
  • Mens kjøttbollene brunes, lager du tomatsausen. Finhakk hvitløk og løk. Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels varme, og fres hvitløken og løken til den er blank. Tilsett chiliflak og cayennepepper.
  • Tilsett knuste tomater, tomatpuré, salt og basilikum. La sausen putre i 10 minutter.
  • Ha kjøttbollene over i en ildfast form og hell tomatsausen over. Sett formen på midterste rille i stekeovnen i 45 minutter.
  • Del mozzarellaen i skiver og fordel rundt kjøttbollene. Øk temperaturen til 200 grader og stek videre i cirka 10 minutter, til mozzarellaen er gyllen.
Powered by Labrador CMS