Annonse

Oppskrift || Pasta Carbonara

Carbonara med en helt vill vri!
Carbonara med en helt vill vri!

Vill vri på klassisk italiener

En kremet carbonara er en tidløse pastaretter som byr på en perfekt blanding av enkelhet og dybde i smak. Her får du en smakfull vri med viltkjøtt.

Publisert Sist oppdatert

Pasta Carbonara består i utgangspunktet av spagetti, egg og bacon, men vi lover at en vri med reinsdyrkjøtt også smaker helt fantastisk. Hold bunten med spagetti oppreist og senk den forsiktig ned i en kjele der pastaen får plass uten å knekke. Da kan du enkelt snurre pastaen rundt gaffelen fremfor å bruke skje når maten er på bordet.

Dette trenger du:

    Antall porsjoner: 4

    • 600 g reinsdyrfilet
    • 150 g baconbiter
    • 1 fedd hvitløk
    • 3 stk. egg
    • 40 g revet pecorino romano (ev. parmesan)
    • 0,5 dl fløte
    • 400 g spagetti

Slik gjør du:

  • Del reinsdyrfileten i små biter. Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels høy varme, og fres baconbitene et par minutter før du har i kjøttet. Stek til baconet er sprøtt, og kjøttet har en fin stekeskorpe.
  • Krydre kjøttet med kvernet pepper og tilsett finhakket hvitløk.
  • Ha eggene og pecorino-osten i en bolle. Tilsett litt nykvernet sort pepper. Bland deretter raskt med en gaffel – eller en håndvisp – til du har en kremet saus.
  • Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok spagettien etter anvisning på pakken. Den skal være al dente – det vil si at den skal ha litt tyggemotstand.
  • Ha spagettien over i en stekepanne på høy varme og tilsett kjøttet. Når spagettien og kjøttet freser i pannen, må varmen senkes til lavt – ellers vil eggene koke for mye, og du ender opp med eggerøre i stedet for en kremet carbonara.
  • Hell egg- og pecorinoblandingen over den varme pastaen med en gang, og rør raskt. Siden pannen står på lav varme, vil eggene koke forsiktig, og skape en jevn og kremet konsistens uten klumper. Følg med på konsistensen – den skal være fløyelsmyk, ikke for rennende.
  • Tilsett litt fløte og eventuelt litt pastavann for å jevne ut sausen.
Powered by Labrador CMS