Annonse

Oppskrift || Pestobakt skrei

Det er slett ikke vanskelig å lage deilig skrei med pesto.

Pestobakt skrei

Det er endelig tid for skrei.

Publisert Sist oppdatert

Fra januar til april er det tid for å nyte skreien. Siden fisken svømmer lange avstander, har den ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt, delikat fiskekjøtt. Vi anbefaler skrei med pesto og deilige grønnsaker.

Ingredienser

    • 1 stk paprika
    • 1 stk rødløk
    • 1 stk chili
    • 200 g aspargesbønner
    • 400 g perlepoteter
    • 4 ss rapsolje
    • 1 ts salt
    • 1 ts pepper
    • 1.5 kg skrei i skiver
    • 400 g romantica tomater
    • 1 glass pesto
    • 1 dl kremfløte

Slik gjør du:

  • Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  • Del paprika, rødløk og chili i tynne skiver. Ta av endene på aspargesbønnene og del dem i to.
  • Ha paprika, rødløk, chili, aspargesbønner og poteter over i en ildfast form og ha på rapsolje, salt og pepper.
  • Sett den ildfaste formen i stekeovnen på midterste rille, og stek i 20 minutter.
  • Fjern skinnet av skreien med en skarp kniv. Skjær ut de største beina. Klem skreien sammen, slik at får et avlangt stykke.
  • Legg tomatene og skreien over grønnsakene, og smør pesto over fisken.
  • Tilsett fløten, og sett formen inn i ovnen igjen og stek i ytter- ligere 20 minutter, til skreien er ferdig.


Powered by Labrador CMS