Annonse

Oppskrift || Skagenrøre

Skalldyrklassiker på sprø flyndre

Skagenrøre er en klassisk skalldyrsalat med nydelige smaker fra sitron, dill, reker og krepsehaler. Dette er en ypperlig lunsj å servere på en varm sommerdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Ingredienser | 4 pers.

    Skagenrøre:

    200 g pillede reker

    200 g rensede krepsehaler

    0,5 stk. rødløk

    4 kvaster dill

    1,5 dl crème fraîche

    1,5 dl lettmajones

    0,5 stk. sitron Salt/pepper

    Panert flyndre:

    1 egg

    1 ts salt

    1 ts pepper

    1 dl hvetemel

    2 dl brødrasp

    600 g flyndrefilet

    2 ss nøytral olje

    Tilbehør:

    Brød/loff

    Salat

    2 ss kaviar/løyrom

Skagenrøre er dessuten perfekt å ta med seg på tur. Ha skalldyrsalaten i en boks, og ta med loffskiver, så har du et perfekt måltid når du sitter ved vannkanten på fisketur.

Hvis du ønsker en fyldigere variant av den klassiske skalldyrsalaten, kan du erstatte crème fraîche med rømme, og lettmajones med ekte majones. Krepsehalene kan også erstattes med reker.

Slik gjør du

• Pill rekene og rens krepsehalene. Finhakk rødløk og dill.  

• Ha crème fraîche og majones i en bolle og rør sammen.  

• Tilsett saften fra sitronen, rødløk og dill. Smak til med salt og pepper. Ha i reker og krepsehaler og rør det hele godt sammen.

Panert flyndre: 

Visp sammen egg, salt og pepper. Ha hvetemel på én tallerken og brødrasp på en annen. Vend flyndrefiletene i hvetemel, dypp dem i eggeblandingen og vend dem til slutt i brødrasp.

Varm opp en stekepanne med olje, og stek flyndrefiletene til de er gylne og sprø. Server på ferskt brød/loff med litt salat og skagenrøre. Avslutt med litt dill og løyrom (rogn fra lagesild).

Powered by Labrador CMS