Oppskrift || Skagenrøre
Skalldyrklassiker på sprø flyndre
Skagenrøre er en klassisk skalldyrsalat med nydelige smaker fra sitron, dill, reker og krepsehaler. Dette er en ypperlig lunsj å servere på en varm sommerdag.
Denne artikkelen er over ett år gammel.
Skagenrøre er dessuten perfekt å ta med seg på tur. Ha skalldyrsalaten i en boks, og ta med loffskiver, så har du et perfekt måltid når du sitter ved vannkanten på fisketur.
Hvis du ønsker en fyldigere variant av den klassiske skalldyrsalaten, kan du erstatte crème fraîche med rømme, og lettmajones med ekte majones. Krepsehalene kan også erstattes med reker.
Slik gjør du
• Pill rekene og rens krepsehalene. Finhakk rødløk og dill.
• Ha crème fraîche og majones i en bolle og rør sammen.
• Tilsett saften fra sitronen, rødløk og dill. Smak til med salt og pepper. Ha i reker og krepsehaler og rør det hele godt sammen.
Panert flyndre:
Visp sammen egg, salt og pepper. Ha hvetemel på én tallerken og brødrasp på en annen. Vend flyndrefiletene i hvetemel, dypp dem i eggeblandingen og vend dem til slutt i brødrasp.
Varm opp en stekepanne med olje, og stek flyndrefiletene til de er gylne og sprø. Server på ferskt brød/loff med litt salat og skagenrøre. Avslutt med litt dill og løyrom (rogn fra lagesild).