Oppskrift || Spagetti bolognese
Spagetti bolognese med vilt
Spagetti bolognese er for mange et fast innslag i ukesmenyen. Med viltkjøtt, blir den enda bedre.
I Italia serveres denne retten derimot ikke med spagetti, men heller pasta med litt større overflate for å holde på sausen, for eksempel tagliatelle.
Italienerne kaller retten dessuten ragù alla bolognese.
Slik gjør du:
- Finhakk løk, stangselleri og gulrot.
- Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels høy varme, og fres grønnsakene.
- Tilsett kjøttdeigen, og stek til den er gjennomstekt.
- Tilsett hvitvin, og la kjøttet putre til hvitvinen har fordampet.
- Tilsett tomatpuré og rør det godt inn i kjøttdeigen. La det frese et par minutter før du tilsetter knuste tomater og grønnsakkraft.
- Tilsett finhakket rosmarin, basilikum, salt og pepper. Tilsett laurbærbladene. La kjøttsausen putre i minst en time, gjerne lenger. Smak eventuelt til med mer krydder mot slutten.
- Mens bolognesen putrer, koker du pastaen etter anvisning på pakken.
- Server bolognese med pasta og revet parmesan.