Annonse

Oppskrift || Spagetti bolognese

Spagetti bolognese med et hint av elg.
Spagetti bolognese med et hint av elg.

Spagetti bolognese med vilt

Spagetti bolognese er for mange et fast innslag i ukesmenyen. Med viltkjøtt, blir den enda bedre.

Publisert Sist oppdatert

I Italia serveres denne retten derimot ikke med spagetti, men heller pasta med litt større overflate for å holde på sausen, for eksempel tagliatelle. 

Italienerne kaller retten dessuten ragù alla bolognese.

Slik gjør du:

Dette trenger du:

    Antall porsjoner: 4

    • 1 stk. løk
    • 1 stangselleri
    • 1 stk. gulrot
    • 1 ss olivenolje
    • 400 g kjøttdeig av elg
    • 2 dl hvitvin
    • 4 ss tomatpuré
    • 800 g knuste tomater
    • 5 dl grønnsakkraft
    • 3 never frisk rosmarin og basilikum
    • 1 ts salt
    • 1 ts pepper
    • 3 stk. laurbærblader
    • 400 g spagetti eller tagliatelle (tørr)
    • 2 dl revet parmesan
  • Finhakk løk, stangselleri og gulrot.
  • Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels høy varme, og fres grønnsakene.
  • Tilsett kjøttdeigen, og stek til den er gjennomstekt.
  • Tilsett hvitvin, og la kjøttet putre til hvitvinen har fordampet.
  • Tilsett tomatpuré og rør det godt inn i kjøttdeigen. La det frese et par minutter før du tilsetter knuste tomater og grønnsakkraft.
  • Tilsett finhakket rosmarin, basilikum, salt og pepper. Tilsett laurbærbladene. La kjøttsausen putre i minst en time, gjerne lenger. Smak eventuelt til med mer krydder mot slutten.
  • Mens bolognesen putrer, koker du pastaen etter anvisning på pakken.
  • Server bolognese med pasta og revet parmesan.
Powered by Labrador CMS