Oppskrift || Ringdue med spenstig tilbehør
Ringdue med spenstig tilbehør
Glem viltsaus og potetmos, glem stekt sopp og rosenkål. Duebryst som smelter i mun- nen sammen med råmarinert rødkål som knaser, delikatesseløk som oser balsamico og forvellet hvitløksspinat, er en kombinasjon du bare MÅ prøve.
Ringdue minner litt om rype, men er mildere og mindre stram på smak. Noen drister seg til og med til å si at due smaker bedre enn rype.
En ting er sikkert; duebryst smaker utrolig godt. Kjøttet tåler absolutt litt utradisjonelt tilbehør og er i tillegg perfekt til graving.
Slik gjør du:
- Krydre duebrystene med salt og pepper.
- Varm opp en stekepanne på høy varme med smør og stek duebrystene med skinnsiden ned i et par minutter.
- Snu brystene og stek videre i et par minutter. Reduser varmen og snu med jevne mellomrom. Steketid avhengig av størrelse og hvor rosa du ønsker kjøttet.
- Råmarinert rød spisskål:
- Del den røde spisskålen i tynne strimler. Ha det over i en bolle.
- Kok opp sitronsaft, eplesidereddik, sukker og salt. La småkoke til sukkeret er oppløst. Hell over rødkålen, tilsett tyttebærene og la det avkjøle seg helt.
Balsamicoløk:
- Rens løken. Kok opp en kjele med vann.
- Kok løken med skallet på til løken er mør.
- Bland sammen sukker, balsamicoeddik, rødvinseddik, olje og pepper i en liten
- Fjern skallet av løken. kasserolle. Kok opp, la det koke til sukker- et har løst seg opp og du har en sirup.
- Vend løken inn i balsamicosirupen.
Forvellet hvitløksspinat:
- Vask og tørk spinaten godt.
- Kok opp en kjele med vann og forvell spinaten i to minutter. Deretter dypper du den ca. ti sekunder i isvann.
- Varm opp en stekepanne med litt smør på middels høy varme. Ha feddet med hvitløk i stekepannen.
- Tilsett den forvellede spinaten, og rør litt rundt i ca. ett minutt. Ha på salt og pepper. Fjern hvitløken.
- Server de nystekte duebrystene med tilbehøret.