Oppskrift || Hvit fisk med karri
Sprø fisk med grønn karri
Denne smaksbomben er inspirert av Thailand. Vi har brukt lysing, men du kan gjerne bruke annen hvit fisk.
Denne artikkelen er over ett år gammel.
Temperaturen er viktig når du steker panert fisk. Er varmen er for lav, vil fisken slippe fra seg mye væske, og paneringen kan miste taket og løsne. Hvis temperaturen er for høy, vil paneringen bli brent før fisken er klar. Legg derfor fisken i olje som er så varm at den bruser når du legger i fisken, og senk varmen når paneringen er gyllen.
Tips: Panko er en type grove og sprø brødsmuler. I butikken finner du produktet på samme hylle som asiatiske sauser. Der finner du også grønn karripasta.
Slik gjør du:
- Del fiskfileten i strimler.
- Visp sammen et egg i en bolle. Ha hvetemel i en bolle og bland sammen strøkavring og salt i en tredje bolle. Vend fiskebitene først i hvetemel, så egg og til slutt i panko.
- Del vårløk og sitrongress i store biter. Del hvitløken i to. Varm oSpp en kjele med olje på høy varme. Ha i vårløk, sitrongress, hvitløk og skivene med ingefær. Rør inn green karripastaen. Tilsett kokosmelk og grønnsakskraft, og la det småkoke i 10 minutter. Kok risen etter anvisning på pakken.
- Mens saus og ris koker, steker du fisken. Varm opp en stekepanne til høy varme med olje, og fres den panerte fisken til den er gyllen på alle sider. Ha fiskebitene over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir, og la oljen renne av.
- Del paprika, løk og vårløk i skiver. Varm opp en wok eller dyp stekepanne med olje på høy varme, og fres grønnsakene i 3-4 minutter.
- Sil av karrisausen, og hell den over grønnsakene. La det småkoke et par minutter. Smak til med limesaft, salt og pepper.
- Server den sprø fisken med ris, saus og koriander.