Annonse

Bok || Mat på tur

Mat på tur er en flott bok å forberede seg med om du skal unne deg noe ekstra god mat på tur!
Mat på tur er en flott bok å forberede seg med om du skal unne deg noe ekstra god mat på tur!

Lettlest om lekker turmat

John Hobberstad tar steget fra sosiale medier til bokform uten å bomme på oppdraget – som er å få oss til å lage enkel og digg mat på tur.

Mat på tur

Mat på tur er en flott bok å forberede seg med om du skal unne deg noe ekstra god mat på tur!

Forfattarar: John Hobberstad

Forlag: Cappelen Damm

Pris: kr 399,- 

Sider: 160

ISBN: 978-82-02-84571-1

Det er ikke første gang Hobberstad prøver seg mellom to permer. Hans første bok Mat på bål, traff en streng blant friluftsfolk, i hvert fall etter salgstallene å dømme. 

Og apropos bål, så kan nesten alle de 50 oppskriften i denne nye boken lages enten på bål eller primus. Om du er usikker på hvilken varmekilde du skal velge, har forfatteren også noen tips på veien.

Men mateventyret til Hobberstad startet altså i sosiale medier under kallenavnet @eventyrgutten

Han savnet inspirerende, enkle og gode oppskrifter på turmat, som ikke involverte den klassiske posematen som kun trenger varmt vann. 

Dermed tok han like så greit sleiven i egne hender. God respons fra publikum, bidro til at oppskriftene snart ble til bok.

Delt inn i kategoriene frokost, middag og dessert, finner du et bredt utvalgt av oppskrifter fra kremet pasta med bacon via kylling med mangochutney til pinnebrød med sjokolade. 

Hobberstad skal ha skryt for å gjøre det enkelt. Ferdig pizzabunn kan brukes til så mangt, det samme kan oppskriften på pannebrød du uansett kommer til å lage. Visste du forresten at du kan bruke appelsin som stekeform for muffins?

Personlig liker jeg godt at forfatteren framsnakker å høste av naturen. Går du i molteterreng? Ta med deg en håndfull, tilsett sukker og gi det en runde i stekepanna før du danderer på brød eller bolle. Pannekaker blir enda bedre med blåbær. Er det kantarell du ser mellom trærne der? De passer ekstra godt til finnbiffen du lager på tur med skaven du tok opp fra fryseren etter fjorårets villreinjakt. Bon appétur som forfatteren selv skriver.

Powered by Labrador CMS