Oppskrift || Tortillaburger på primus
Burger med vri
Tortillaburger på primusen er perfekt turmat.
Denne artikkelen er over ett år gammel.
Et par enkle forberedelser hjemme, noen minutter i stekepanna på primusen, og vips, så er verdens enkleste hamburger klar.
Du kan selvsagt fylle tortillaburgeren med dine favoritter. Både sopp, paprika, agurk, syltet rødløk, mais, ananas, syltede rødbeter, gulost og jalapeño passer bra.
Av dressing smaker det godt med alt fra hamburgerdressing til BBQ-saus, srirachamajones, aioli og pesto. Forbered det du kan hjemme, pakk smart og nyt både turen og maten. Dette er perfekt turmat for påsken.
Utstyr som anbefales:
- To matbokser
- Stekespade
- Primus med stekepanne og lokk
- Gass Lighter
Slik gjør du
Forberedelser hjemme:
- Fordel et tynt lag ustekt kjøttdeig på hver av tortillalefsene
- Krydre med salt og pepper. Legg lefsene med kjøtt lagvis med bakepapir mellom, og legg dem i en matboks, eller rull dem sammen og legg dem i en brødpose.
- Del isbergsalat, løk og tomat i tynne skiver, og ha det over i en matboks.
- Pakk sekken med alle ingrediensene.
På tur:
Fyr opp primusen på middels bluss. Ha 1/2 ts smør i en stekepanne. Fres tortillalefsene i stekepannen med kjøttsiden ned til kjøttet er gjennomstekt.
Snu tortillalefsen og legg to skiver cheddarost på den ene halvsiden. Skru ned blusset på lav varme, og ha på lokk. Når osten har smeltet litt, kan tortillaburgeren tas ut. Fold den i to og dander med salat, løk, tomat og sylteagurk. Avslutt med dressing.