Annonse

Oppskrift || Torskemiddag med chorizosaus

Spenstig torskemiddag

Ønsker du å piffe opp torskemiddagen? Da anbefaler vi torsk med chorizo. Dette er en spennende rett som bugner av både smak, crunch og fylde.

Publisert

Torsk er en nøytral fisk, og tåler godt tilbehør som har mer smak og fylde. Chorizo, chili og soltørkede tomater er derfor perfekt følge. Det sies gjerne at torsken skal spises i måneder som innehar bokstaven «r». 

Det er ikke tatt ut av løse lufta, for det er på seinhøsten og gjennom vinteren at denne fantastiske råvaren har best kvalitet.

Ingredienser

    Til 4 personer:

    • 800 g torskefilet
    • 0,5 ts salt 
    • 0,5 ts pepper 
    • 1 ss smør

    Chorizosaus:

    • 150 g chorizo 
    • 1 fedd hvitløk 
    • 0,5 stk. chili (gjerne mer om du liker sterk mat) 
    • 2 ss soltørkede tomater (finhakket) 
    • 1 ss solsikkeolje 
    • 3 ss smør 
    • 1 pose ristede pinjekjerner 
    • 3 kvister timian 
    • 1 ss sitronsaft 
    • 1 ts pepper
    • Potetmos:

    • 800 g poteter 
    • 2 ss smør 
    • 1,5 dl melk 
    • 1 ts salt
    • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  • Tørk torskefiletene godt, og del i passe store porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper.
  • Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Stek torskefiletene med skinnsiden ned, i cirka 10 minutter. Bruk en skje for å øse fettet over torsken underveis. Torsken er ferdig når den flaker seg og slipper skinnet.
  • Chorizosaus:

  • Del chorizoen i små terninger, og finhakk hvitløk, chili og soltørkede tomater.
  • Varm opp en stekepanne med solsikkeolje på middels høy varme, og fres chorizoen i 1–2 minutter.
  • Tilsett hvitløk, chili og soltørkede tomater, og la det putre på svak varme i et par minutter.
  • Tilsett smør, og la det putre til smøret har smeltet inn.
  • Rør inn pinjekjerner og finhakket timian. Smak til med sitronsaft og pepper.

Potetmos:

  • Skrell og del potetene i to. Kok opp en kjele med vann, og ha potetene over i det kokende vannet. La potetene koke til de er møre, cirka 30 minutter.
  • Hell av kokevannet og tilsett smør. Rør smøret godt sammen med potetene med en gaffel. Tilsett melken – litt og litt av gangen – og mos det godt sammen til du har en fløyelsmyk og klumpfri potetmos. Smak til med salt og pepper.
Powered by Labrador CMS