Annonse

Oppskrift || Fløtegratinerte poteter

Hvordan lage fløtegratinerte poteter enkelt.

Potetklassiker med italiensk vri

Fløtegratinerte poteter er perfekt til viltkjøtt. Denne oppskriften gir en kremet saus, og får et ekstra løft med deilig mozzarella på toppen.

Publisert Sist oppdatert

Slik gjør du:

Ingredienser

Til 4 personer

  • 700 g store poteter

  • 1 ts pepper

  • 220 g revet ost

  • 4 dl matfløte

  • 1 fedd hvitløk1 ts salt

  • Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  • Skrell og del potetene i tynne skiver, gjerne med en mandolin
  • Smør en ildfast form og legg potetskivene i formen.
  • Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen før fløten koker.
  • Finhakk hvitløk og tilsett i fløten sammen med salt og pepper.
  • Hell fløteblandingen over potetene.
  • Sett formen i stekeovnen på midterste rille, og stek i 30 minutter.
  • Ha ost på toppen og stek videre i ca. 20minutter, til osten er gyllen og potetene møre.
Powered by Labrador CMS