Annonse

Oppskrift || Viltburger

Her ser vi resultatet av en saftig viltburger!
Her ser vi resultatet av en saftig viltburger!

Burger og blåskjell

Amerikanerne er glade i sin «surf’n turf», vi jegere og sankere kan med fordel la oss inspirere til å bruke råvarene vår egen natur byr på. En saftig rådyrburger er perfekt på middagsbordet nå som bukkejakta er i gang. Ønsker du litt sjømat, er små munnfuller av gratinerte blåskjell å anbefale.

Publisert

Saftig viltburger

Dette trenger du:

      4 personer: 

    • 0,5 stk. løk
    • 100 g bacon
    • 400 g kjøttdeig av rådyr
    • 2 ss brødrasp
    • 1 stk. egg
    • 1 ts salt
    • 1 ts pepper
    • 2 ss smør
    • Tilbehør:

    • 100 g sopp
    • 1 ss smør
    • 4 stk. hamburgerbrød
    • 1 pose babyleaf
    • 1 porsjon syltet rødløk
    • Søt sennepketchup:

    • 1,5 dl brunt sukker
    • 1 dl fin sennep
    • 2 dl grov sennep
    • 1 dl ketsjup
    • 2 ss hvitvinseddik
    •  0,5 ts salt
    • 0,5 ts pepper
    • 0,5 ts gurkemeie

Rådyrburger med sopp, syltet rødløk og en nydelig, søt sennepketchup er en spenstig variant som smaker helt nydelig. Retten er definitivt en vinner på middagsbordet når høsten titter fram.

Slik gjør du:

  • Finhakk løk og bacon, og ha det over i en bolle sammen med kjøttdeigen.
  • Tilsett brødrasp, egg, salt og pepper, og kna alt godt sammen.
  • Form fire burgere og stek dem gylne på begge sider i en stekepanne med smør på middels høy varme. Om du ønsker ost på toppen, kan den legges på mot slutten av steketiden.
  • Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres soppen til den er gyllen.
  • Ha hamburgerbrødene i brødristeren. Dander salat, sopp og syltet rødløk på hamburgerbrødet. Topp med hamburger og søt sennepketchup.

Søt sennepketchup:

  • Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, og rør til du har en jevn og fin dressing. For en midlere smak, kan du ha i litt majones.
Powered by Labrador CMS