Annonse

Oppskrift || Gratinerte blåskjell

Her ser vi åtte, smakfulle, gratinerte blåskjell.
Her ser vi åtte, smakfulle, gratinerte blåskjell.

Gratinerte blåskjell

Deilige munnfuller med smak av blåskjell, ost, baconbiter, chili, løk og vårløk smaker nydelig, og er perfekt fingermat. Retten gjør seg også på tapasbordet eller som forrett.

Publisert

Visste du at blåskjellene faktisk er på sitt beste både vår og høst? Skal du plukke blåskjell selv, må du følge med på Blåskjellvarselet til Mattilsynet. Her kan du sjekke om blåskjellene i ditt område er trygge å spise. 

Dette trenger du:

    4 personer:

  • 16 store blåskjell
  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 stk. spurre
  • 1 ss smør
  • Gratinering:

  • 1 ss smør
  • 180 g baconterninger
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stk. chili
  • 1 stilk vårløk
  • 2 dl revet ost
  • Syltet rødløk:

    • 3 stk. rødløk
    • 2 dl 7 % klar eddik
    • 0.5 dl eplesidereddik
    • 2 dl vann
    • 2 dl sukker

Mattilsynet overvåker algegifter i blåskjell, og gir kostholdsråd hver uke. Du kan også fylle gratinerte blåskjell med andre grønnsaker. 

Det smaker godt med både parmesan, cheddarost, brødrasp og spekeskinke. Om du ønske mer smak kan du skvise litt sitron over fyllet, ha på urter eller annet krydder.

Slik gjør du:

  • Varm opp ovnen til 220 grader.
  • Skyll blåskjellene og sjekk at alle skjellene er lukket. Kast de skjellene som ikke lukker seg når du «kakker» på dem, samt de som er skadet.
  • Finhakk løk, selleri og purre, og ha i en kasse rolle med smør og blåskjell. Kok blåskjellene under lokk til de åpner seg.
  • Løsne innmaten fra skjellet og legg den tilbake i det halve skjellet. Legg de i en ildfast form.
  • Finhakk løken og skjær chili og vårløk i skiver.
  • Varm opp en stekepanne med smør på middels varme og ha i baconterningene og løken.
  • Ha i chili og vårløk når baconbitene og løken begynner å bli gylne.
  • Ha baconfyllet og revet ost på topp av hvert blåskjell. Stek på midterste rille i ovnen til osten er gyllen.
  • Syltet rødløk:

    • Skrell løken og skjær dem i tynne skiver.
    • Ha eddik, vann og sukker i en gryte og kok opp.
    • Ha rødløken over på et glass og hell eddik vannet over.
    • Ha på lokk og sett den syltede rødløken kaldt i minst to timer.

Powered by Labrador CMS