Oppskrift || Viltkjøttboller

Har du litt kjøttdeig av vilt liggende i fryseren? Da anbefaler vi å lage disse gode kjøttbollene.
Har du litt kjøttdeig av vilt liggende i fryseren? Da anbefaler vi å lage disse gode kjøttbollene.

Vilt gode kjøttboller

Disse kjøttbollene kan du bruke i både pasta, som en rett på tapasbordet eller på klassisk vis med potetmos, rørte tyttebær og fløtesaus.

Publisert Sist oppdatert

Ingredienser til fire personer

    • 0.5 stk løk
    • 1 lite fedd hvitløk
    • 500 gr kjøttdeig av villrein
    • 1 dl brødrasp
    • 1 egg
    • 0.25 ts allehånde
    • 0.5 ts salt
    • 1 ts pepper
    • 1 ss smør

    Fløtesaus:

    • 3 ss smør
    • 3 ss mel
    • 6 dl viltkraft
    • 3 dl fløte
    • 1 ss søt soyasaus

    Potetmos:

    • 800 gr poteter
    • 2 ss smør
    • 1 dl melk
    • Salt/pepper

    Tilbehør:

    • Bladpersille
    • Rørte tyttebær

Sitter du igjen med litt for mye viltkjøttdeig i fryseren? Fortvil ikke. Denne oppskriften er en perfekt måte å bruke opp restene på – godt blir det også.

Og best av alt ... kjøttbollene kan du bruke i alt fra pasta til klassisk husmannskost. Har du forresten prøvd viltkjøttboller i baguette? Denne oppskriften fungerer like godt enten du bruker elg, hjort eller villrein.

Slik gjør du:

  • Finhakk løk og hvitløk, og ha det over i en bolle. Tilsett kjøttdeig, brødrasp, egg, allehånde, salt og pepper, og kna godt sammen.
  • Form deigen til små kjøttboller med hendene. Ha gjerne litt vann på hendene, da er det enklere å forme dem.
  • Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek kjøttbollene til de har fått en gyllen stekeskorpe. Sett kjøttbollene til side.

Fløtesaus:

  • Tilsett smør i stekepannen du stekte kjøttbollene i. Visp inn melet. Brun jevningen over middels varme under omrøring, til jevningen er gyllenbrun. Ha jevningen over i en gryte.
  • Spe med kraft mens du hele tiden visper slik at sausen ikke klumper seg.
  • La sausen småputre i cirka 15 minutter på middels varme. Rør med jevne mellomrom og tilsett fløten mot slutten. Smak til med salt, pepper og søt soyasaus.
  • Legg kjøttbollene over i sausen, og la de småputre i cirka 10 minutter på lav varme.

Potetmos:

  • Kok opp en kjele med vann. Skrell og del potetene i små biter og ha dem over i det kokende vannet. La potetene koke til de er møre, cirka 30 minutter.
  • Hell av kokevannet og tilsett smør og melk. Mos det hele sammen til du har en jevn og klumpfri potetmos. Smak til med salt og pepper.
  • Avslutt med dressing.

Server kjøttboller med potetmos, fløtesaus og rørte tyttebær. Dryss gjerne over finhakket bladpersille.