Oppskrift || Viltkjøttboller

Vilt gode kjøttboller
Disse kjøttbollene kan du bruke i både pasta, som en rett på tapasbordet eller på klassisk vis med potetmos, rørte tyttebær og fløtesaus.
Sitter du igjen med litt for mye viltkjøttdeig i fryseren? Fortvil ikke. Denne oppskriften er en perfekt måte å bruke opp restene på – godt blir det også.
Og best av alt ... kjøttbollene kan du bruke i alt fra pasta til klassisk husmannskost. Har du forresten prøvd viltkjøttboller i baguette? Denne oppskriften fungerer like godt enten du bruker elg, hjort eller villrein.
Slik gjør du:
- Finhakk løk og hvitløk, og ha det over i en bolle. Tilsett kjøttdeig, brødrasp, egg, allehånde, salt og pepper, og kna godt sammen.
- Form deigen til små kjøttboller med hendene. Ha gjerne litt vann på hendene, da er det enklere å forme dem.
- Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek kjøttbollene til de har fått en gyllen stekeskorpe. Sett kjøttbollene til side.
Fløtesaus:
- Tilsett smør i stekepannen du stekte kjøttbollene i. Visp inn melet. Brun jevningen over middels varme under omrøring, til jevningen er gyllenbrun. Ha jevningen over i en gryte.
- Spe med kraft mens du hele tiden visper slik at sausen ikke klumper seg.
- La sausen småputre i cirka 15 minutter på middels varme. Rør med jevne mellomrom og tilsett fløten mot slutten. Smak til med salt, pepper og søt soyasaus.
- Legg kjøttbollene over i sausen, og la de småputre i cirka 10 minutter på lav varme.
Potetmos:
- Kok opp en kjele med vann. Skrell og del potetene i små biter og ha dem over i det kokende vannet. La potetene koke til de er møre, cirka 30 minutter.
- Hell av kokevannet og tilsett smør og melk. Mos det hele sammen til du har en jevn og klumpfri potetmos. Smak til med salt og pepper.
- Avslutt med dressing.
Server kjøttboller med potetmos, fløtesaus og rørte tyttebær. Dryss gjerne over finhakket bladpersille.