Annonse

Oppskrift || Viltkjøttboller

Har du litt kjøttdeig av vilt liggende i fryseren? Da anbefaler vi å lage disse gode kjøttbollene.

Vilt gode kjøttboller

Disse kjøttbollene kan du bruke i både pasta, som en rett på tapasbordet eller på klassisk vis med potetmos, rørte tyttebær og fløtesaus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Ingredienser til fire personer

    • 0.5 stk løk
    • 1 lite fedd hvitløk
    • 500 gr kjøttdeig av villrein
    • 1 dl brødrasp
    • 1 egg
    • 0.25 ts allehånde
    • 0.5 ts salt
    • 1 ts pepper
    • 1 ss smør

    Fløtesaus:

    • 3 ss smør
    • 3 ss mel
    • 6 dl viltkraft
    • 3 dl fløte
    • 1 ss søt soyasaus

    Potetmos:

    • 800 gr poteter
    • 2 ss smør
    • 1 dl melk
    • Salt/pepper

    Tilbehør:

    • Bladpersille
    • Rørte tyttebær

Sitter du igjen med litt for mye viltkjøttdeig i fryseren? Fortvil ikke. Denne oppskriften er en perfekt måte å bruke opp restene på – godt blir det også.

Og best av alt ... kjøttbollene kan du bruke i alt fra pasta til klassisk husmannskost. Har du forresten prøvd viltkjøttboller i baguette? Denne oppskriften fungerer like godt enten du bruker elg, hjort eller villrein.

Slik gjør du:

  • Finhakk løk og hvitløk, og ha det over i en bolle. Tilsett kjøttdeig, brødrasp, egg, allehånde, salt og pepper, og kna godt sammen.
  • Form deigen til små kjøttboller med hendene. Ha gjerne litt vann på hendene, da er det enklere å forme dem.
  • Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek kjøttbollene til de har fått en gyllen stekeskorpe. Sett kjøttbollene til side.

Fløtesaus:

  • Tilsett smør i stekepannen du stekte kjøttbollene i. Visp inn melet. Brun jevningen over middels varme under omrøring, til jevningen er gyllenbrun. Ha jevningen over i en gryte.
  • Spe med kraft mens du hele tiden visper slik at sausen ikke klumper seg.
  • La sausen småputre i cirka 15 minutter på middels varme. Rør med jevne mellomrom og tilsett fløten mot slutten. Smak til med salt, pepper og søt soyasaus.
  • Legg kjøttbollene over i sausen, og la de småputre i cirka 10 minutter på lav varme.

Potetmos:

  • Kok opp en kjele med vann. Skrell og del potetene i små biter og ha dem over i det kokende vannet. La potetene koke til de er møre, cirka 30 minutter.
  • Hell av kokevannet og tilsett smør og melk. Mos det hele sammen til du har en jevn og klumpfri potetmos. Smak til med salt og pepper.
  • Avslutt med dressing.

Server kjøttboller med potetmos, fløtesaus og rørte tyttebær. Dryss gjerne over finhakket bladpersille.

Powered by Labrador CMS