Annonse

Oppskrift || Gravet orrfugl

Rått og godt

Gravet orrfugl er perfekt til forrett eller et tapasbord. Her får du en variant servert på rugkjeks med tyttebæraioli, rucola og jordskokkchips.

Publisert

Ingredienser

    1. 2 stk. orrfugl
    2. 2 ss salt
    3. 3 ss sukker
    4. 3 stk. einebær
    5. 1 ss finhakket timian
    6. 2 ss akevitt

Graving er en konserveringsmetode som har vært brukt i mange år. Metoden fungerer ved at du gnir kjøttet inn med en blanding av salt, sukker og krydder. 

Ved oppbevaring under press i kjøleskap, starter bakterier og enzymer en prosess som modner kjøttet. Tiden det tar, kommer an på hvor stort kjøttstykke du har til graving.

Flå fugl

Et godt tips å ta med seg når du skal flå fugl, er å dyppe den i en bøtte med vann før du starter. Da slipper du fjær over hele kjøkkenet.

Mengde

Skal det serveres som en forrett, kommer du langt med én orrfugl til et lite selskap på 4-6 personer. Som tapasrett kan du gjerne grave brystene fra to orrfugl, litt avhengig av størrelsen og hvor mange andre retter som er på bordet.

Slik gjør du:

  • Flå orrfuglene og skjær ut bryst filetene.
  • Bland sammen salt og sukker i en bolle. Knus einebærene og ha dem over i bollen sammen med finhakket timian. Hell halvparten av blandingen i en form med høye kanter.
  • Legg brystfiletene i formen og hell resten av blandingen på toppen. Gni godt inn.
  • Hell noen dråper akevitt på bryst filetene, og dekk formen med plastfolie.
  • Legg en liten fjøl eller lignende over kjøttet, og en pakke salt eller hvetemel på toppen, slik at brystene ligger i press. Sett formen i kjøleskapet, og la den stå i tre døgn.
  • Skjær de gravede brystfiletene i tynne skiver. Server på rugkjeks med tyttebæraioli, rucola og jordskokkchips.
Powered by Labrador CMS