Fiske

Lokale sportsfiskere hevder at det har foregått ulovlig kveitefiske i Skagerrak i minst 10 år. Illustrasjonsfoto: iStockphoto, piola666. (Det er ingen sammenheng mellom det avbildede fartøyet og det aktuelle fisket.)
Ulovlig kveitefiske i Skagerrak:

– Svært uheldig

Fiskeriministeren kaller det ulovlige kveitefisket i Skagerrak «svært uheldig», men sier det er uaktuelt å stenge danske fartøyer ute.
Portrettet:

The Rodfather

Den optimale fluestangaksjonen? Den koden har jeg forhåpentligvis ikke knekt ennå.

Spinnvilt vårfiske etter ørret fra båt

I flere tiår har dorgefiskerne nærmest hatt monopol på stor vårørret. Nå er en annen oppskrift i ferd med å bre om seg. Test ut kombinasjonen av vårluft, båt og slukstang. Det vil garantert gi mersmak.
Linda Heitmann er første kvinnelige leder i NJFF Finnmark. Foto: Privat
NJFF Finnmark:

Nybakt finnmarksleder ber myndighetene stille opp

Linda Heitmann er den første kvinnelige lederen i NJFF-Finnmark. Nå ber hun myndighetene om å hjelpe til for å bekjempe pukkellaks.

Borrefeber i Danmark

En gyllengul abbor bryter overflaten, karbonklinga flekser i vårsola og gummiagnet sitter perfekt i munnvika. Bli med til Danmark, brakkvannsabborens Mekka.
Nylig la Veterinærinstituttet fram den årlige fiskehelserapporten som beskriver tilstanden i norsk fiskeoppdrett. Den fastslår at det går på fiskehelsa løs. I de mest oppdrettsintense områdene på Vestlandet, er dødeligheten oppe i 20 prosent. Foto: Marius
Prosjektleder villaks i NJFF:

– Oppdrettsnæringen er en hellig ku

– Av all industriproduksjon, er det kun oppdrettsnæringen som tillates å forurense i et slikt omfang, sier prosjektleder villaks i NJFF, Alv Arne Lyse.

Se bildene fra NM isfiske på Einafjorden

NM isfiske 2022 ble en happening med plass til både familier på "påsketur" og hardkokte konkurransefiskere.
Tobias Mathisen fra Bodø fikk til slutt en solid vekt på 8,2 kg, og sikret med det seieren i juniorklassen under årets VM i skreifiske.
VM i skreifiske:

Tobias er verdensmester!

Med et ferskt havfiskekurs i NJFF-regi i sekken, klinket Tobias Mathisen like godt til med seier i juniorklassen under årets VM i skreifiske siste helgen i mars.
Fisken tvinges inn i en boks med kamera når den svømmer opp elva. En datamaskin avgjør lynraskt om fisken er atlantisk laks eller pukkellaks. Foto: Berlevåg JFF.
Pukkellaks:

Bruker maskinlæring for å fjerne pukkellaksen

I Berlevåg tar man i bruk ny teknologi i kampen mot invaderende «russerlaks».

Fiske på villaksens favorittmat gjør laksen tidligere kjønnsmoden

Forklaringene på hvorfor laksen i Tanavassdraget er mindre enn før når den går opp i elva for å gyte, overrasker.
NM Isfiske 2022 på Einafjorden

Borthen vant igjen

Ivar Borthen fra Trysil SKF tok sitt andre individuelle gull i NM isfiske på Einafjorden søndag.
Om vinteren kan elveleiet nedenfor reguleringsmagasinene bli delvis tørrlagt, da det i flere tilfeller ikke er krav til minstevannføring. Her ved Skjefstadfossen sør for Elverum. Foto: Morten Kraabøl.
Helårsåpne fisketrapper:

Er dette redningen for ørret og harr på vandring?

I løpet av 1970-årene ble Glomma og Renaelva regulert, og gjorde slutt på de vidstrakte vandringene til ørret og harr. Med ombygging av fisketrapper – som er åpne året rundt – kan vi trolig få disse vandringene tilbake, skriver artikkelforfatterne.
Vårens heftigste eventyr:

Slik overlister du sjøørreten

Sjøørreten er lunefull. Vår ekspert veileder til hvor, når og med hva for hyppigere hogg.
Fiskertipset:

Slik velger du riktig ekkolodd på isen

Med moderne fisketeknikker og jakt på færre – men større fisk – er ekkoloddet på full fart inn også her hjemme. Her er guiden til hva du bør velge, til ditt fiske.
Jakt på vintergjedda:

ABC for effektivt ismeite 

Når bør du være på isen? Hvor skal du fiske? Er det lurt å prøve seg på ulike plasser, eller å holde seg på et sted – og satse på at storgjedda oppsøker deg? Sportsfiskekonsulent Sondre H. Breian i NJFF har tipsene som øker sjansen for gjeddehogg.
Knallstang:

Test av Kinetic Battler FC

Kinetic har de siste årene jobbet for å ta steget fra et reint billigmerke, til å hevde seg i midtsegmentet. Med Battler CF har de virkelig lagt inn en god søknad.

Sider