Annonse

Test av Guideline LPX Tactical 9 fot #5

Den suverene fluestanga Guideline LPX Tactical 9 fot #5. Her er det tatt et nærbilde mens fluestanga ligger på bakken. En kan tydelig se at det står tactical på stanga.
Den suverene fluestanga Guideline LPX Tactical 9 fot #5.

Et taktisk valg for fluefrelste

Guideline mener de har laget en av sine beste stenger. Det sier litt. Vi gikk for den fjærlette «femmer’n», og fikk godfølelsen etter første tur.

Publisert

«Rå kastelengde». «Deilig aksjon.» «Nydelig å drille fisk på.» Du har sikkert hørt en ivrig butikkansatt prøve å selge deg sand i Sahara (eller en dyr fluestang) før. Alt er like sant, som det er tull og tøys. 

Faktum er at det ikke er lett å skille dyre og rimelige stenger fra hverandre basert på slike påstander. Bare se vår sak «Dyre versus rimelige fluestenger», om du vil vite mer.

En lekker smyger

Kan Tactical, som koster en tredjedel av de «beste i klassen», gi deg det du vil ha som fluefisker? Det korte svaret er «ja, absolutt». Spesielt om du er på jakt etter en tvers igjennom god fluestang, som er lett som en fjær og har ypperlige komponenter og herlige kaste- og fiskeegenskaper. 

Kombinert med produsents egen Fario- snelle, er oppsettet også en fryd for øyet. Komponentene er langt fra de billigste. Stanga i Guidelines LPX-serie er ekstremt lett og kaster langt. 

Den byr også på god kork, et nydelig og funksjonelt snellefeste og ringer av høy kvalitet. Klingen er bygget på C. A. P M4.0-teknologi, og krysslegger deler av grafitten for å oppnå jevnere kast. Ellers er den matt og tilnærmet urørt og ulakkert. Dette for å få ned vekta og hindre gjenskinn under smygfiske.

Trendy aksjon

Hva gjelder aksjon og kastemuligheter, er dette en stang «alle» kan like. At den er så tynn, lett og «altetende» på kastefronten, fenger. Vi testet kun kultfemmeren til ørret og røye, men vi utelukker ikke at de ti andre modellene er på samme nivå om du vil prøve deg på laks, gjedde eller annen moro. Tuben er for øvrig trekantet og romslig, slik at du kan inkludere ytterligere to stenger på tur.

 

Guideline LPX Tactical 9 fot #5:

Klassisk firedelt stang med halvaksjon, halfwells enhånds korkhåndtak og styreringer av titanium med zirconia innlegg. Resten av ringene er enbeinte i gunsmoke PVD coating. Fargen er karbongrå med hint av grønt og mørkegrønne surringer med gullfargede pyntesurringer. .

Vekt: 71g

Pris: kr 4 999 ,-

Leverandør: Guideline, guideline.no

Kort oppsummert

Pluss

  • En skikkelig allrounder det er lett å like
  • Gode komponenter

  • God og praktisk garantiordning

Minus

  • Ingen
  • Karakter: 6

Powered by Labrador CMS