Her finner du sjøørreten på Sveriges vestkyst

Mens sjøørretbestandene er i fritt fall i mange områder her på berget, oppdager stadig flere vestkystfisket hos söta bror. Det er av et helt annet kaliber enn i Norge. Her er guiden til de beste plassene når fisket starter 1. april.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Det er fortsatt ikke helt lyst ved Svinesundbrua, men jeg er spill våken. Årsaken er vårens første svenske sjøørrettur. Fiskekompis Terje som har duppet av litt på veien fra Oslo har også våknet opp. Endelig – avkjøringen til Råssö. Noen småveier og ti minutters gange senere er vi fremme. Været er grått og lummert og overflaten kruses lett av den svake vinden fra sør. Perfekt!

Vi har begge rekeimitasjoner i enden av fortommen når vi starter på hver vår side av vika. Sjøørreten kan stå hvor som helst, så kastene legges i vifteform for å dekke hele området. Det tar ikke mange kastene før kompi- sen har kroket dagens første sølvtøy!

Dagens første
En sjøørret følger med hele veien inn og hugger idet jeg skal løfte flua ut av vannet. Den snur og etterlater en kraftig hvirvel, et tegn på fin fisk. Det er viktig å fullføre inntrekket hele veien inn.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.