Med de avlange Bombarda-duppene kan du kaste fryktelig langt, dermed får du også fisket over større områder. Du kan variere vekt og synkegrad på duppene, og velge om du vil bruke ekte agn, gummiagn eller flue.
Husk at dupper ikke takler rask innsveving – uansett synkegrad. Sveiv derfor slik at duppen følger ønsket dyp. Spinnstoppet bør være rolig, da får fluen eller agnet bak en fin og uregelmessig bevegelse.
2. Gjennomløpssluk
Disse «superslukene» har MANGE sjøørreter på samvittigheten, og bør prøves. Slukene træs inn på lina, og stoppes med en gummikule og en treble- eller enkeltkrok.
Ved spinnstopp eller sakte innsveiving, spinner den (som en spinner) rundt sin egen akse, og fisken trigges til hugg. Måten kroken er rigget på, gjør at fisken sjelden klarer å riste seg løs.
3. Myke agn
Om du ennå ikke har prøvd gummiagn på sjøørret, er det på høy tid! I tillegg til klassiske etterlikninger av byttefisk, har mange suksess med børstemark- eller rekeimitasjoner bak en kastedupp, eller i kombinasjon med små kulesøkker og en tynn fortom.
4. Flueoppheng
Ofte følger sjøørreten etter sluken – uten å ta. Et kjent triks er derfor å knyte på en senestump og krok med en liten reke- eller fiskeimitasjon ca. en halv meter ut fra senen 0,5m foran sluken.
PS: Opphengerknuter på multifilament fungerer dårlig, så bruk en fortom av monofilament (nylonsene) når du skal bruke opphenger.
Prøv det i kombinasjon med lette kystwobblerne/kastewobblere, eller lette sluker av plast eller sink. Da vil også flua «sveve» mer innbydende i vannet enn om du bruker tunge sluker.
Så til tipset over alle tips: Velg heller sluker i blinde og beveg deg ofte, enn å stå i samme bukt med samme sluk en hel dag. Statistikken er klar: De som beveger seg mest og kun fisker 5-15 minutter på hver plass, får mest fisk.
Får du ikke fiske etter noen få kast, prøv en eller to sluker til, før du går videre til et nytt sted