Kystfisket på Bornholm er ikke for hvem som helst. Store bølger og vanskelige vade­ forhold kan sette selv den tøffeste på prøve.

Grov ørret i barskt vær

Bornholm er mer enn sild og trolling. Da Jakt & Fiske besøkte øya, sjekket vi også Bornholms berømte sjøørretfiske. Vil du fange ditt livs sjøørret fra land, er toppsesongen rett rundt hjørnet ...
07. januar 2019

Det er stille før stormen som er på vei fra vest. I hvert fall i den lune hjørnet vi har funnet oss, ikke langt unna Rønne havn. Det er kaldt i lufta, men varmen fra et bål holder oss relativt lune. Røde pølser og lokalt brygg fra Svaneke bryggeri hjelper også.

– Det blåser en del utpå, men vi skal alltids finne noen steder hvor vi kan fange fisk, både med flue og sluk, sier Jon­ Anders Walle.

Ørreten på Bornholm

Sjøørret – Bornholm


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

En tredel av strandsonen er utilgjengelig for folk flest

Hus, veier og jordbruk beslaglegger 30 prosent av strandsonen i Norge og begrenser tilgangen for allmennheten.
Kronikk:

Veistopp for sjøørreten

Sjøørretens tilstand viser at Norge er langt unna vannforskriftens mål om god økologisk tilstand i alle vannforekomster. Oppsatte veisperringer for sjøørretens frie vandring er en av hovedårsakene.
Fiskertips:

Multiplikatorsneller for kasting

Etter noen tiår i skyggen av haspelsnellene, øker multiplikatorene i popularitet. Kanskje ikke så rart, for på enkelte områder har de kompakte snellene fortreffelige egenskaper.

På forsiden nå