Kystfisket på Bornholm er ikke for hvem som helst. Store bølger og vanskelige vade­ forhold kan sette selv den tøffeste på prøve.

Grov ørret i barskt vær

Bornholm er mer enn sild og trolling. Da Jakt & Fiske besøkte øya, sjekket vi også Bornholms berømte sjøørretfiske. Vil du fange ditt livs sjøørret fra land, er toppsesongen rett rundt hjørnet ...
07. januar 2019

Det er stille før stormen som er på vei fra vest. I hvert fall i den lune hjørnet vi har funnet oss, ikke langt unna Rønne havn. Det er kaldt i lufta, men varmen fra et bål holder oss relativt lune. Røde pølser og lokalt brygg fra Svaneke bryggeri hjelper også.

– Det blåser en del utpå, men vi skal alltids finne noen steder hvor vi kan fange fisk, både med flue og sluk, sier Jon­ Anders Walle.

Ørreten på Bornholm

Sjøørret – Bornholm


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Isfiske etter røye:

Gjør et varp i førjulsstria

Det er noe magisk med å ligge langflat på stålisen med nesa i et pilkehull. All konsentrasjon er rettet mot røyeblinken og agnet – og her en advarsel: Aktiviteten er sterkt vanedannende!
Portrettet:

Urokroghen

Det volder litt rabalder, dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Tweed:

Laksefluas vugge

Langs Tweed finner du mange av de største navnene innen fluebinderkunsten. Her ble det på 1800-tallet komponerte laksefluer som skulle bli verdensberømte.

På forsiden nå