Kystfisket på Bornholm er ikke for hvem som helst. Store bølger og vanskelige vade­ forhold kan sette selv den tøffeste på prøve.

Grov ørret i barskt vær

Bornholm er mer enn sild og trolling. Da Jakt & Fiske besøkte øya, sjekket vi også Bornholms berømte sjøørretfiske. Vil du fange ditt livs sjøørret fra land, er toppsesongen rett rundt hjørnet ...
07. januar 2019

Det er stille før stormen som er på vei fra vest. I hvert fall i den lune hjørnet vi har funnet oss, ikke langt unna Rønne havn. Det er kaldt i lufta, men varmen fra et bål holder oss relativt lune. Røde pølser og lokalt brygg fra Svaneke bryggeri hjelper også.

– Det blåser en del utpå, men vi skal alltids finne noen steder hvor vi kan fange fisk, både med flue og sluk, sier Jon­ Anders Walle.

Ørreten på Bornholm

Sjøørret – Bornholm


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Miniportrettet:

Roy Einar Dreng er best i protest

Artist, låtskriver og fluefisker Roy Einar Dreng mener musikk gjerne kan være litt mørk, kritisk og bevisstgjørende. Tiden er inne for protestviser, mener han.

En halv million i bot til oppdrettsselskap

Osland Havbruk AS i Høyanger er ilagt et forelegg på 550.000 kroner for bruk av legemidler mot lakselus.

Oter truer laksen på Sunnmøre

I flere små laksevassdrag på Sunnmøre utgjør oter en alvorlig trusselfaktor. – Nå må forvaltninga ta grep, ellers risikerer man at elveeierlag tar saken i egne hender, sier nylig avgått leder i Lakseelvene på Sunnmøre, Jan Melseth.

På forsiden nå