Skjære ned elgen selv i høst? Jakt & Fiskes kokk, Finn Edvin Hansen, viser deg hvordan. Elgen på dette bildet ble felt i Vegårdshei i 2009.
Guide
Slik parterer du elg og hjort
Hvorfor alltid overlate jobben til en annen? Jakt & Fiskes kokk Finn Hansen viser deg hvordan du skjærer ned storvilt i 40 trinn.
Nederst i saken finner du en oversikt over hva de forskjellige delene av dyret bør brukes til.
Slik bruker du kjøttet
Indrefilet: Helstekt og biffer.
Ytrefilet: Helstekt og biffer.
Mørbrad: Helstekt og biffer.
Flatbiff: Biffer hvis den er godt mørnet. Roastbiff.
Bogplomme: Roastbiff, steik.
Rundsteik: Steik, gryter.
Bankekjøtt: Bankebiff, gryteretter, kokt til fersk suppe, saltet og kokt.
Culotte: Kokt, med lys saus.
Lårtunge: Gryteretter, saltet og kokt til pålegg.
Bryst: Kokt, suppekjøtt, kjøttdeig.
Høyrygg: Langtidsstekt til steik, kokt, suppekjøtt, kjøttdeig og gryter.
Bog uten plomme: Gryter, kokt til suppekjøtt, kjøttdeig.
Nakke: Kokt til suppekjøtt, kjøttdeig, langtidsstekt til stek.
Side/slagside: Kjøttdeig, kokt, suppekjøtt, utbeinet til rull.
Skanker: I skiver til bresering og koking. Renskåret og blandet med annet kjøtt til kjøttdeig.