Tung junielv krever ofte vading. I store Gaula bør du også være litt oppe å gå som kaster for å få avfisket aktuelle standplasser et stykke ut i elva.

Slik tar du junilaksen

Laksefiske er hardt arbeid og lange økter, ikke minst storlaksefisket på forsommeren. Skal du lykkes bør du ha taktikken klar. Veteranen Pelle Klippinge guider for økte sjanser til et møte med en sølvblank junilaks.
09. mai 2019

Jeg har nettopp passert svingen og er skikkelig sliten i beina. Kroppen skriker etter kaffe. Jeg ruller opp syn­kelina og messingtuben før jeg spen­ner 17-­foteren som presser kastet mot strømkanten. Blanke flekker og strøm­virvler tyder på at det er store steiner der ute. Perfekte standplasser. Ingen kjenning så langt. Jeg kaster, mender og venter.

Juster bremsen

Start fisket på internett

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

To fot under …

Laksefiskeren er en lykkejeger. Forskjellen på suksess og fiasko handler ofte om hvor flaks du har med vannføringen.
Fiskertips:

Slik får du fiskelykke i grisevær

Uvær får ofte skylden for dårlig fiske, og er et velkjent argument for å holde seg hjemme. Vit da at fisken biter i all slags vær, og av og til bedre enn på godværsdager. Det er bare å kle seg riktig og komme seg ut.

Jenny på Jørem

Laksegårdbruker Jenny Domås er blitt et eget varemerke Namdalen. Det er verre å bli profet i eget land, der alle mener mye om laks.

På forsiden nå