Tung junielv krever ofte vading. I store Gaula bør du også være litt oppe å gå som kaster for å få avfisket aktuelle standplasser et stykke ut i elva.

Slik tar du junilaksen

Laksefiske er hardt arbeid og lange økter, ikke minst storlaksefisket på forsommeren. Skal du lykkes bør du ha taktikken klar. Veteranen Pelle Klippinge guider for økte sjanser til et møte med en sølvblank junilaks.
09. mai 2019

Jeg har nettopp passert svingen og er skikkelig sliten i beina. Kroppen skriker etter kaffe. Jeg ruller opp syn­kelina og messingtuben før jeg spen­ner 17-­foteren som presser kastet mot strømkanten. Blanke flekker og strøm­virvler tyder på at det er store steiner der ute. Perfekte standplasser. Ingen kjenning så langt. Jeg kaster, mender og venter.

Juster bremsen

Start fisket på internett

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Slik fisker du best om natten

I motsetning til den jevne fisker, er de fleste fiskeslag svært aktive om natten. I mange tilfeller er det nettopp i ly av mørket de største er lettest å lure. Her er tipsene du trenger for å lykkes.

Støyutsatt fisk har økt risiko for tidlig død

Fisk som blir utsatt for støy over lengre tid, har økt risiko for å dø tidligere i livet, viser en britisk studie.

– Det er oppdretterne som skal betale når fisk rømmer

Det sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H). Oppdrettsnæringen skal nå automatisk ta regningen når Fiskeridirektoratet må fiske opp rømt oppdrettslaks.

På forsiden nå