Torstein Dehn (til venstre) i FKF mener Miljødirektoretat ikke kan endre praksis så lenge ny kunnskap ikke ligger på bordet, og skulle ønske at NJFF var tydligere på banen. Siri Parmann (til høyre), fagsjef i NJFF, sier at forbundet vil følge søknadsprose
Torstein Dehn (til venstre) i FKF mener Miljødirektoretat ikke kan endre praksis så lenge ny kunnskap ikke ligger på bordet, og skulle ønske at NJFF var tydligere på banen. Siri Parmann (til høyre), fagsjef i NJFF, sier at forbundet vil følge søknadsprosessen nøye. Fotomontasje: Alexander Schindler

– Savner støtte fra NJFF

FKF savner tydligere støtte fra NJFF. Sistnevnte sier de vil følge opp «lavlands»-saken sammen med FKF ved et eventuell avslag på fasanutsetting.
01. april 2022

NJFFs lokallag Tjølling JFF var med på klagen som førte til at Klima- og mijlødepartementet godkjente utsetting av fasan og rapphøns i fjor. Men Fuglehundklubbenes forbund skulle likevel gjerne sett en tettere oppfølging fra NJFF sentralt.

– Praksisendringen hos Miljødirektoratet tyder på at NOAH og Birdlife Norge har fått mye mer gehør enn tidligere. Vi skulle ønske at NJFF var mer på banen. Nå fremstår det mest som om NJFF ikke ønsker å utfordre Miljødirektoratet, sier Torstein Dehn i FKF til Jakf&Fiske.


Miljødirektoratet har forhåndsvarslet at de ikke kommer til å godkjenne søknader om utsetting av fasan og rapphøns i år.
– Forhåndspresedering, mener FKF.


– Ikke ta sorgene på forskudd

– Vi følger med på prosessen. Vi mener Miljødirektoratet først må behandle søknadene som sendes inn. Dersom Miljødirektoratet avslår søknadene om utsetting, tar vi det derfra. Skulle det bli avslag med påfølgende klage, vil det være naturlig å gå sammen med FKF for å følge dette opp overfor departementet, sier fagsjef Siri Parmann i NJFF.

Fugledansen: Den forvirrende historien om utsetting av fasan og rapphøns

NJFF har bedt om et møte med FKF både for å diskutere utsettingssaken, og for å få informasjon om forskningsprosjektet FKF prøver å få istand med Høgskolen i Innlandet. NJFF ser positivt på dette initiativet.

 

Siste fra Hund

Oddbjørn Nordhagen kan smile bredt, han er nordisk mester for tredje gang. I tillegg er hunden Ludde finsk, svensk og norsk jaktchampion. Vi gratulerer! Foto: Privat

Han er nordisk mester for tredje gang

Oddbjørn Nordhagen fra Elverum og finsk spets Fort gjort Ludde (6 år), gikk sist helg til topps i det nordiske mesterskapet for spetshunder i Arvidsjaur i Norrbotten i Sverige.
Tom Lund fra Lørenskog kunne juble da norrbottenspetsen Boss ble utropt til Årets jakthund i Norge under kåringen på Jakt- og Fiskesenteret på Flå. Førstepremien er en Garmin Alpha 200i T5X til en verdi av drøyt 13 000 kroner. Jakt & Fiske gratulerer! Fot
Helt sjef:

Dette er årets jakthund

– Jeg er overveldet, sa Tom Lund da norrbottenspetsen Brattvolls Boss ble utropt til Årets jakthund på Flå 1. september.
Fuglehundklubbens forbund fikk avslag på søknad om utsetting av fasan og rapphøns over fem år. Nå ligger klagesaken hos klima- og miljødepartementet. Foto: Andyworks / iStockphoto
Lavlandssaken:

Tingretten stopper utsetting av fasan og rapphøns

Oslo tingrett stanser utsetting av fasan og rapphøns inntil videre.

På forsiden nå