Annonse

Fuglehundklubbenes forbund

– Savner støtte fra NJFF

Torstein Dehn (til venstre) i FKF mener Miljødirektoretat ikke kan endre praksis så lenge ny kunnskap ikke ligger på bordet, og skulle ønske at NJFF var tydligere på banen. Siri Parmann (til høyre), fagsjef i NJFF, sier at forbundet vil følge søknadsprosessen nøye.

FKF savner tydligere støtte fra NJFF. Sistnevnte sier de vil følge opp «lavlands»-saken sammen med FKF ved et eventuell avslag på fasanutsetting.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

NJFFs lokallag Tjølling JFF var med på klagen som førte til at Klima- og mijlødepartementet godkjente utsetting av fasan og rapphøns i fjor. Men Fuglehundklubbenes forbund skulle likevel gjerne sett en tettere oppfølging fra NJFF sentralt.

– Praksisendringen hos Miljødirektoratet tyder på at NOAH og Birdlife Norge har fått mye mer gehør enn tidligere. Vi skulle ønske at NJFF var mer på banen. Nå fremstår det mest som om NJFF ikke ønsker å utfordre Miljødirektoratet, sier Torstein Dehn i FKF til Jakf&Fiske.

Miljødirektoratet har forhåndsvarslet at de ikke kommer til å godkjenne søknader om utsetting av fasan og rapphøns i år.
– Forhåndspresedering, mener FKF.

– Ikke ta sorgene på forskudd

– Vi følger med på prosessen. Vi mener Miljødirektoratet først må behandle søknadene som sendes inn. Dersom Miljødirektoratet avslår søknadene om utsetting, tar vi det derfra. Skulle det bli avslag med påfølgende klage, vil det være naturlig å gå sammen med FKF for å følge dette opp overfor departementet, sier fagsjef Siri Parmann i NJFF.

Fugledansen: Den forvirrende historien om utsetting av fasan og rapphøns

NJFF har bedt om et møte med FKF både for å diskutere utsettingssaken, og for å få informasjon om forskningsprosjektet FKF prøver å få istand med Høgskolen i Innlandet. NJFF ser positivt på dette initiativet.

Powered by Labrador CMS