Oppskrift | Bever

By på bever

Beveren er undervurdert på tallerkenen. Magien oppstår med varsom behandling i mange timer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

«Når så beveren lå på bordet, brunstekt og lekker, hadde vi ikke lenger noen ønsker», skriver Helge Ingstad i Pelsjegerliv. Jeg vil ikke påstå at Helge Ingstad tok feil, Gud forby, men beveren er best rosa, ikke brun. Vi kan jo anta at han siktet til fargen utenpå.

Beveren har mye fett, og det er i fettet mesteparten av smaken sitter. Hvis man ikke liker lam, skjærer man bare bort fettet. Det samme gjelder for beveren. Helge Ingstad skriver at han byttet bort den fete beverhalen til indianere som ville selge sjelen for en fet godbit.

Beveren magasinerer fett i halen for magre tider, og har man underskudd på energi, har halen høy verdi, men jeg må innrømme at beverfett ikke er en personlig favoritt. I denne retten har jeg brukt beverlår, og alt av synlig fett er fjernet før tilberedning.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.