Lyrisk middag

Lyren er litt som en potet, og kan tilberedes på mange vis. Den kan stekes, bakes, friteres eller bli til nydelige fiskekaker. Her får du servert en stekt variant, et perfekt måltid på en kald vinterdag.
04. februar 2022

Lyren har lyst, fast og velsmakende kjøtt og er stort sett tilgjengelig hele året. Den hører til torskefamilien og er lett gjenkjennelig med sitt underbitt. Lyren elsker småfisk som tobis og sild, men spiser gjerne reker og krabber når det er nødvendig. 
 

Ingredienser 

Syltet rødløk
4 rødløk 
3 dl eplesidereddik 
1 dl vann 
1,5 ss sukker 
2 ts hele pepperkorn ​

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Hiv seien i ei tønne og spiser den om tre år.
Matoppskrift:

Gammelsaltet sei

For den som satser på å dra opp store mengder sei utover høsten, er det én oppskrift som gjelder: Legg fisken i en tønne, og spis den om tre år.

Mat

Så lett er det å lage en lekker ørretsalat med pestodressing. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Sommerlig ørretsalat

Med deilig nystekt ørret, en frisk pestodressing, peanøtter og ristede pinje- og solsikkekjerner, er dette en rett som passer perfekt en varm sommerdag.

Mat

Har du prøvd stekt lysing med paprika og ramsløkrømme? Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Stekt lysing med ramsløk-rømme

Noen ganger kan man kjenne på ekte glede over andres dumhet.

Mat

På forsiden nå