Lyrisk middag

Lyren er litt som en potet, og kan tilberedes på mange vis. Den kan stekes, bakes, friteres eller bli til nydelige fiskekaker. Her får du servert en stekt variant, et perfekt måltid på en kald vinterdag.
04. februar 2022

Lyren har lyst, fast og velsmakende kjøtt og er stort sett tilgjengelig hele året. Den hører til torskefamilien og er lett gjenkjennelig med sitt underbitt. Lyren elsker småfisk som tobis og sild, men spiser gjerne reker og krabber når det er nødvendig. 
 

Ingredienser 

Syltet rødløk
4 rødløk 
3 dl eplesidereddik 
1 dl vann 
1,5 ss sukker 
2 ts hele pepperkorn ​

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Mat

Har du prøvd stekt lysing med paprika og ramsløkrømme? Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Stekt lysing med ramsløk-rømme

Noen ganger kan man kjenne på ekte glede over andres dumhet.

Mat

Sandflyndre egner seg godt til panering, skrive vår matskribent. Foto: Anine Gutubakken Byles
Oppskrift:

Helt sprø sandflyndre

Filetert sandflyndre egner seg ekstra godt til panering. Filetene er små og derfor perfekte i størrelsen, og med japansk pankomel blir de ekstra sprø og gode.

Mat

Å lære seg å lage buljong er både godt – og god utnyttelse av viltkjøttet. Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Det er kraft i god buljong

Om du bare ser for deg en brun terning når du hører ordet buljong, vet du ikke hva du går glipp av.

Mat

På forsiden nå