Annonse

NM Løshund 2024

Nå er Cash den beste i landet

Ola Narverud og gråhunden On Cash kan smykke seg med norgesmestertittelen etter at de gikk helt til topps under NM Løshund 2024.
Ola Narverud og gråhunden On Cash kan smykke seg med norgesmestertittelen etter at de gikk helt til topps under NM Løshund 2024.

For to år siden sto gråhunden On Cash på pallen under tradisjonsrike «Årets jakthund». Nå kan hannhunden smykke seg med tittelen norgesmester.

Publisert

Totalt 30 ekvipasjer møttes til dyst under årets norgesmesterskap i løshund, i år arrangert av Buskerud elghundhundklubb.

Med 87.5 poeng på dag én og hele 94 poeng av mulige 100 to, kunne eier og fører Ola Narverud kassere inn topplasseringen sammen med norsk elghund grå On Cash. 

Hunden er ikke helt ukjent for lesere av Jakt & Fiske, Narverud og gråhunden stod på pallen under kåringen av «Årets jakthund» i 2022.

Ekstraordinært losdyr

– På dag én røk vi på en litt kranglevoren elgokse. Det tok litt tid å få ham til å stå, og han dro langt mellom hvert støkk. Men det gikk til slutt, langt inne på fjellet, forteller en glad Narverud til Jakt & Fiske.

87.5 poeng er ingen dårlig poengsum, men det er et lite stykke igjen til de maksimalt 100 mulige poengene.

– Det smakte ekstra godt å prikke inn 94 poeng under mesterskapets andre dag, og det med en kronhjort som losdyr!

– Hva er det neste målet?

– Ja du, det har jeg ikke rukket å tenke så nøye på. Men det må kanskje være å få i gang ungtispa på snaut 1.5 år her, humrer Narverud.

Tett i teten

Johan Brekke med Gvammslias A-varga havnet på annenplass med henholdsvis 89 poeng på dag én og 86.5 poeng dag to. 

Per Toni Grundt og T-F Elgkampen’s Birko gikk til 90.5 poeng dag en og 84.5 poeng dag to, og kunne dermed lande tredjeplassen med sammenlagt 175 poeng.

Vi gratulerer!

NM Løshund 2024

Eier/fører Hund Dag 1 Dag 2 Totalt
Ola NarverudOn Cash87.594181.5
Johan BrekkeGvammslias A-varga8986.5175.5
Per Toni GrundtT-F Elgkampen’s Birko90.584.5

Powered by Labrador CMS