Kjøttdeig og farse av vilt

Pakk aldri større pakker enn det minste volum du regner med å bruke til en middag.
Pakk aldri større pakker enn det minste volum du regner med å bruke til en middag.

Fra fall til kvern og gryte

En «filetkokk» kan læres opp til å fungere i løpet av et par uker. Å lage mat med deig og farse derimot, er reint håndverk, og krever både håndlag og erfaring.

Publisert

Elgjakta er i full gang. Det er for mange av oss årets høydepunkt, med kameratskap og adrenalin i fri flyt. Det siste i alle fall en gang imellom. Men å jakte storvilt medfører også mye ansvar i form av natur- og ressursforvaltning.

Uten å starte en diskusjon om skogsdrift, er et av resultatene av moderne skogbruk en elgbestand som har gått rett til værs. Hvert år felles det mellom 35 og 40 000 elg i Norge. Dette blir uhorvelige mengder med kjøtt som skal tas vare på.

Heldigvis er kunnskapen om kjøtt, både feltbehandling og slakting, blitt betydelig bedre med årene. Tida med skauslakting og oppdeling med øks etter innfallsmetoden er over. Traktorer og elgtrekkere har overtatt, og jegere er kurset i slakting og stykning. Ferdigheter i oppdeling av kjøtt, paret med en stadig økende interesse for matlaging, har vært med på å utvide repertoaret av retter på kjøkkener rundt om.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Powered by Labrador CMS