Klima for kunnskap om skog

Er det ikke riktig at trær som vokser binder mest karbon, slik at gamle trær bør vekk og erstattes med planter som gjødsles og gis gode kår med grøfting og markberedning?
01. februar 2022
«At det pøses på med argumenter for mer flatehogst, mer gjødsling og mindre vern i en regjering der Senterpartiet er med, bør ikke overraske.»

Ketil Skogen

I plattformen til den nye regjeringen står det en god del om naturforvaltning. Det kan leses som en grøsser – hvis man er interessert i at norsk natur skal ha det bra. Et eksempel er det som skrives om skogbrukets virkninger på klimaet. I en regjering der Senterpartiet er med, er det ikke overraskende at skogeierperspektivet står sterkt, og at det pøses på med argumenter for mer flatehogst, mer gjødsling og mindre vern. Den forrige regjeringen gikk langt i samme retning, så det er ikke noen drastisk endring, men det er en tydelig opptrapping.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Meninger

Professor Torstein Storaas skriver i sin kommentar at han ønsker seg mer forskning på effekten av felling av havørn. Illustrasjon: Lars M. Aurtande
Kommentar:

Eit havørneksperiment

Det er ganske irriterande å tru so mykje og vita so lite.
Foto: Sondre Breian / NJFF
Leder:

Ørretlandet

Tross villaksens mange utfordringer, er Norge fortsatt en stormakt på laksefiske og den viktigste fødestua for de nordatlantiske villaksstammene.
– Nå er den her. Selve dagen oss laksefiskere venter på, skriver redaktør Ole Kirkemo på lederplass. Foto: Torgeir W. Skancke
Leder:

Sesongstart

10. august. 21. august. 10. september ... I det norske jaktuniverset er dette datoer mange har et sterkt forhold til. Det er noe med premierer.

På forsiden nå