Heit røye

Det er på de kaldeste dagene de heiteste rettene blir unnfanget.

Det var en av de kaldeste dagene på isen. Frostrøyken hang over vann og munn. Rondeslottet var pakket inn i lyst blått og rosa. Som to Michelin-menn satt vi over hullene iført boblejakker og varmestøvler og ventet på napp. Kroken var agnet med maggot, og hullet var matet med illeluktende ostemasse. Kulda var intens.

En pakt

Uansett hvor godt kledd du er på slike dager, vil kuldegradene stikke av med seieren til slutt. For hvert minutt flyttes nullpunktet nærmere kroppen. Det er på sånne dager man begynner å drømme om en glovarm suppe og heit chili, mat som får kroppen til å koke.

Eksplosjon

Kjuke

Blås i fargen

Røye i kørri

Ingredienser

Slik gjør du

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Mat

Hiv seien i ei tønne og spiser den om tre år.
Matoppskrift:

Gammelsaltet sei

For den som satser på å dra opp store mengder sei utover høsten, er det én oppskrift som gjelder: Legg fisken i en tønne, og spis den om tre år.

Mat

Så lett er det å lage en lekker ørretsalat med pestodressing. Foto: Anine Gutubakken Byles
Matoppskrift:

Sommerlig ørretsalat

Med deilig nystekt ørret, en frisk pestodressing, peanøtter og ristede pinje- og solsikkekjerner, er dette en rett som passer perfekt en varm sommerdag.

Mat

Har du prøvd stekt lysing med paprika og ramsløkrømme? Foto: H2W Studio
Matoppskrift:

Stekt lysing med ramsløk-rømme

Noen ganger kan man kjenne på ekte glede over andres dumhet.

Mat

På forsiden nå