Helsvart lykkedag

Vi ble med hjem til NJFFs nye jakthund- og viltkonsulent på hans favorittjakt. Det ble en dag av sjelden sort.
13. desember 2021

– Det er dette som er livet. Kall meg gjerne en enkel sjel. Men enkel lykke, det er lykke det òg, sier Olav Greivstad (29) i det han parkerer ATV-en og fester GPS-en på engelsksetteren Zak. Vi skriver 18. september, og bjørkeløvet har så smått begynt å gulne der de to gir seg skogen i vold. Vi er i hjertet av Telemark, nærmere bestemt Fyresdal. Olav er på hjemmebane.

For øyeblikket bor NJFFs nye jakthund- og viltkonsulent på Ås, hvor han fullfører en mastergrad i skogfag ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Det hindrer han ikke fra å kjøre tur-retur Fyresdal, hjem til familiegården, hver helg hele høsten, en distanse på snaue 50 mil.

Kronprinsen av Greivstad

Moro med ferske jegere

Drømmejobben

Kjentmannsfordel

Liv ved leiken

Spill i Greivstadheia

En slags doublé

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Skytebaneregister i boks

Etter et års møysommelig arbeid, er NJFF klar med en oppdatert oversikt over alle landets jaktskytebaner.

Usikre utsikter for buejakt i Danmark

Manglende innrapporteringer fra forsøksordningen med buejakt på storvilt i Danmark gjør at jakta forlenges til 31. august. Deretter blir det avgjort om jaktformen blir endelig tillatt eller forbudt.

Slik tar du vare på jegerprøvekandidaten

Av de rundt 10 000 kandidatene som avlegger jegerprøven årlig, strever over halvparten med å komme seg på jakt. – Tilrettelagte jakter og skytebaner er nøkkelen for å huke tak i ferske jegere, fastslår leder i Skien JFF, Ole Martin Meland.

På forsiden nå