Helsvart lykkedag

Vi ble med hjem til NJFFs nye jakthund- og viltkonsulent på hans favorittjakt. Det ble en dag av sjelden sort.
13. desember 2021

– Det er dette som er livet. Kall meg gjerne en enkel sjel. Men enkel lykke, det er lykke det òg, sier Olav Greivstad (29) i det han parkerer ATV-en og fester GPS-en på engelsksetteren Zak. Vi skriver 18. september, og bjørkeløvet har så smått begynt å gulne der de to gir seg skogen i vold. Vi er i hjertet av Telemark, nærmere bestemt Fyresdal. Olav er på hjemmebane.

For øyeblikket bor NJFFs nye jakthund- og viltkonsulent på Ås, hvor han fullfører en mastergrad i skogfag ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Det hindrer han ikke fra å kjøre tur-retur Fyresdal, hjem til familiegården, hver helg hele høsten, en distanse på snaue 50 mil.

Kronprinsen av Greivstad

Moro med ferske jegere

Drømmejobben

Kjentmannsfordel

Liv ved leiken

Spill i Greivstadheia

En slags doublé

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå