Helsvart lykkedag

Vi ble med hjem til NJFFs nye jakthund- og viltkonsulent på hans favorittjakt. Det ble en dag av sjelden sort.
13. desember 2021

– Det er dette som er livet. Kall meg gjerne en enkel sjel. Men enkel lykke, det er lykke det òg, sier Olav Greivstad (29) i det han parkerer ATV-en og fester GPS-en på engelsksetteren Zak. Vi skriver 18. september, og bjørkeløvet har så smått begynt å gulne der de to gir seg skogen i vold. Vi er i hjertet av Telemark, nærmere bestemt Fyresdal. Olav er på hjemmebane.

For øyeblikket bor NJFFs nye jakthund- og viltkonsulent på Ås, hvor han fullfører en mastergrad i skogfag ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Det hindrer han ikke fra å kjøre tur-retur Fyresdal, hjem til familiegården, hver helg hele høsten, en distanse på snaue 50 mil.

Kronprinsen av Greivstad

Moro med ferske jegere

Drømmejobben

Kjentmannsfordel

Liv ved leiken

Spill i Greivstadheia

En slags doublé

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Mats Holtmoen og over 50 andre lokale jegere reiser lørdag fra Odda til Geilo for å markere sin motstand mot håndteringen av skrantesjuka på Hardangervidda. Foto: Privat
Skrantesjuke:

Organiserer «opprørsbuss» til reinsmøte

Reinsjeger Mats Holtmoen og over 50 andre lokale jegere reiser til høstmøtet for viddareinen. Målet er å vise motstand mot håndteringen av CWD.
Skrantesjuke:

– Ekstra bukkeuttak er det minste av hardangerreinens bekymringer

Sekretæren i Hardangervidda villreinutval synes det er fint med lokalt engasjement, men mener lokale jegere og fjellstyrer må løfte blikket.
Nå kan du tjene inntil 2500 kroner på revejakta, forutsatt at du blir godkjent deltaker i Veterinærinstituttets overvåkingsprogram og leverer godkjente prøver å av tunge, lever og avføring. Foto: LexussK / iStockphoto

Nå kan du få inntil 2500 kroner for revejakta

Om du registrerer deg hos Veterinærinstituttet, kan du bidra i overvåkingen av parasitten dvergbendelorm – og tjene penger på revejakta.

På forsiden nå