Martines røde revansj

Hun var et gryende alpint-ess. En skade i foten satte en stopper for karrieren. Men så ble hun hektet på noe vel så spennende: revejakt.
05. juli 2021

Når Martine Lundberg (15) fra Gansdalen i Lillestrøm går inn for noe, så gjør hun det ordentlig. Selv om hun bare har jaktet med eget våpen én sesong, så har hun brukt tida godt. 30–40 jaktdager har det blitt – så langt i tospann med pappa Jens, siden hun ikke har rukket å fylle 16. Uansett har det resultert i fem rev i bakken for Martine.

Helt hekta. Det er vel denne reportasjen oppsummert i to ord. Og det er revejakt vi snakker om, i alle sine former: Jakt med drivende hund, hijakt, åtejakt og lokkjakt. Nettopp allsidigheten er en av de kvalitetene Martine trekker fram, når hun skal forklare hva som er så bra med dette. Men også den lange sesongen: Jakta slutter ikke til jul, du kan jakte rev i  10 av årets 12 måneder. 

Rovviltstøvere

Jegerprøven i lomma

Spennende hijakt

Å prege hunden på rev

Alpintalentet

Kongeposten

Reven som forsvant

Drømmen om gaupejakt

Slik preger du hunden på rev

  1. Start med at valpen får leke med en revehale hjemme i huset.
  2. Lag deretter små sporløyper utomhus, ved å dra revehalen rundt i hagen og skogkanten. Øk på etter hvert.
  3. Neste steg er å slippe hunden på sikker revefot. En god metode er å kjøre rundt i kulturlandskapet på kveldstid og kikke etter rev. Ha gjerne med en god lykt. Deretter slipper du hunden på foten. I starten kan det resultere i ganske korte jag, men poenget er at den ikke skal få anledning til å jage annet vilt.
  4. Det aller beste tipset for å prege unghunden, er å ta den med til et hi på høsten. Her er det til god hjelp med en hihund, enten egen hund eller en man får låne, slik at man får reven ut.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Trippel-NM i Målselv

Norgesmester i elgskyting: Even Nordsveen fra Løiten JFF

Selv med få deltakere i NM i elgskyting ble en verdig vinner kåret. Det vanket kongepokal på årets norgesmester.
Trippel-NM i Målselv

Norgesmester jegertrap 2021: Martin Røsaker (18)

Junioren fra Skien banket gamlekara, og lot seniorene kjempe om andreplassen i Målselv.
Trippel-NM i Målselv

Norgesmester leirduesti 2021: Knut Olav Gjerstad fra Løiten JFF

Etter innledende runder lå han tre poeng under lederen, men i finalerunden gikk han klokkerent og vant NM i leirduesti på omskyting mot John-Ole Elseth Nordskog.

På forsiden nå