For en fuglehund finnes det knapt en sterkere provokasjon enn flaksende rypevinger. Da gjelder det å ha gjort hjemmeleksa og befestet «sitt»-kommandoen godt, ellers går det som her. Foto: Dag H. Karlsen

Den viktige innlæringsveien

Følger du innlæringsveien når valpen skal dresseres, sparer du deg selv og hunden for mye frustrasjon og ekstraarbeid i framtiden.
Onsdag, 9. januar 2019 - 16:19

– Vi mennesker leter ofte etter snarveier. Det er sjelden lurt i opplæringsøyemed. Like fullt er nok dette blant de vanligste feilene som gjøres når det kommer til hundedressur, sier NJFFs jaktkonsulent Roar Lundby.

Det er ganske brysomt å holde seg med en udressert hund. Når såpass mange likevel gjør det, tror Lundby mye av svaret ligger i manglende bevissthet omkring høyst elementære punkter innen læringspsykologi og atferdsanalyse.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

På forsiden nå