Det er frustrerende med en hund som ikke kommer når du roper. I likhet med de fleste andre dressurmomenter, bør innlæring og trening på innkalling starte tidlig. FOTO: DAG H. KARLSEN

Få hunden til å lystre når du kaller

Det kan være underholdende å se en hundeeier kalle på en hund som ikke kommer. Ofte får man se hele følelsesregisteret i fri utfoldelse – uten at det hjelper nevneverdig. NJFFs jaktkonsulent, Roar Lundby, gir deg en innkallingsoppskrift som fungerer.
16. oktober 2018

Om du ikke har erfart det selv, har du garantert sett et mislykket innkallingsdrama utspille seg. Det begynner gjerne med en lystig anmodning, som f.eks. «Balder! kom hit, da.»

Når den firbeinte ikke reagerer, heves stemmen (fortsatt nokså mild) et par hakk. Det kan jo hende hundens hørsel brått har blitt dårligere. Når den fortsatt later til å være opptatt med sitt, og ikke viser noen tegn til å lystre, er man kommet til det punktet hvor hundeeierens personlighet begynner å tre klart fram:

Eldre hunder

Tips

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Hund

Drivende hund utmerker seg under skadefelling

Under skadefelling i mai og juni, ble tre ulver felt i hhv. Nord-Fron, Tynset og Løten. I alle tilfellene benyttet fellingslagene drivende hund, et verktøy som har vist oppsiktsvekkende resultater når det kommer til tidsbruk per felte dyr. Nå øker presset mot myndighetene for å få en generell tillatelse til bruk av drivende hund også under lisensfelling.

Hvem kan redde basset Singo?

En jakthund møter mange farer på sin ferd, og mange mister livet i forsøket på å ta seg over strie elver. Vi ble med på en dramatisk redningsaksjon i Skjåk.
Lokale båndtvangsforskrifter:

Flere kommuner trosser hundeloven

– Det er lett å finne eksempler på at kommuner tar seg til rette langt utover det som var hundelovens intensjon. Flere vedtar egne båndtvangsforskrifter som klart er i strid med loven.

På forsiden nå