Det er frustrerende med en hund som ikke kommer når du roper. I likhet med de fleste andre dressurmomenter, bør innlæring og trening på innkalling starte tidlig. FOTO: DAG H. KARLSEN

Få hunden til å lystre når du kaller

Det kan være underholdende å se en hundeeier kalle på en hund som ikke kommer. Ofte får man se hele følelsesregisteret i fri utfoldelse – uten at det hjelper nevneverdig. NJFFs jaktkonsulent, Roar Lundby, gir deg en innkallingsoppskrift som fungerer.
16. oktober 2018

Om du ikke har erfart det selv, har du garantert sett et mislykket innkallingsdrama utspille seg. Det begynner gjerne med en lystig anmodning, som f.eks. «Balder! kom hit, da.»

Når den firbeinte ikke reagerer, heves stemmen (fortsatt nokså mild) et par hakk. Det kan jo hende hundens hørsel brått har blitt dårligere. Når den fortsatt later til å være opptatt med sitt, og ikke viser noen tegn til å lystre, er man kommet til det punktet hvor hundeeierens personlighet begynner å tre klart fram:

Eldre hunder

Tips

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Hund

Vi kårer Norges beste jakthund

For 23. gang kårer Jakt & Fiske landets beste jakthund. De tre beste får premier fra Garmin til en verdi av drøyt 17 000 kroner.

Hund smittet av korona­virus i Hongkong – kjæledyr må i karantene

En hund har testet positivt på koronaviruset i Hongkong. Alle kjæledyr i Hongkong som tilhører smittede personer, må nå i karantene.

Basset artesien normand - liten rase med store prestasjoner

I utbredelse er rasen basset artesien normand nærmest å betrakte som en parentes i Norge.

På forsiden nå