Det er frustrerende med en hund som ikke kommer når du roper. I likhet med de fleste andre dressurmomenter, bør innlæring og trening på innkalling starte tidlig. FOTO: DAG H. KARLSEN

Få hunden til å lystre når du kaller

Det kan være underholdende å se en hundeeier kalle på en hund som ikke kommer. Ofte får man se hele følelsesregisteret i fri utfoldelse – uten at det hjelper nevneverdig. NJFFs jaktkonsulent, Roar Lundby, gir deg en innkallingsoppskrift som fungerer.
16. oktober 2018

Om du ikke har erfart det selv, har du garantert sett et mislykket innkallingsdrama utspille seg. Det begynner gjerne med en lystig anmodning, som f.eks. «Balder! kom hit, da.»

Når den firbeinte ikke reagerer, heves stemmen (fortsatt nokså mild) et par hakk. Det kan jo hende hundens hørsel brått har blitt dårligere. Når den fortsatt later til å være opptatt med sitt, og ikke viser noen tegn til å lystre, er man kommet til det punktet hvor hundeeierens personlighet begynner å tre klart fram:

Eldre hunder

Tips

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Hund

Lær elghund av en mester

Anita Skedsmo er et stjerneskudd i jakthund-Norge. Hvordan lykkes med en god elghund? Vi hang med Anita et par døgn i elgskogen for å høre hennes beste tips. Les og lær.

Nye tilfeller av blodig hundediaré

Det er registrert flere nye tilfeller av blodig diaré blant hunder i Norge, som minner om det omfattende og uavklarte sykdomsutbruddet i fjor høst.

Anitas Kompis ble årets jakthund

– Dette er litt uvirkelig. Helt ærlig trodde jeg dachsen kom til å vinne.

På forsiden nå