Med valp i huset er det mye som skal skje i løpet av relativt kort tid, og det lønner seg å studere «utviklingskartet» og legge en plan på forhånd. Foto: BeeBuddy/iStockphoto

Spill på lag med hundens utviklings­faser

Hundens innlæringsevne varierer under oppveksttiden. Fram til hunden er to år, er den mer eller mindre i konstant utvikling.– Dette bør være førende for når og hvordan du jobber med innlæring og dressur, sier jaktkonsulent Roar Lundby i NJFF
07. mars 2019

I tiden som valp og unghund, er det avgjørende at hunden får mulighet til å utvikle sin atferd i riktig tidsperiode. Hvis du kjenner til hva de ulike periodene innebærer, vil det være lettere å forstå forandringer i hundens oppførsel, slik at du kan møte dem på riktig måte.

– Målet bør være å legge best mulig til rette for at valpen på en naturlig måte skal mestre de oppgavene den har foran seg. Selv om det i ettertid er mulig å rette på enkelte ting som er forsømt, er det langt mer arbeidskrevende enn å gjøre jobben underveis, sier Lundby.

0–2 uker

2–3 uker

3–5 uker

5–7 uker

7–12 uker

13–16 uker

4–7 måneder

7–10 måneder

10–17 måneder

17–24 måneder

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Hund

Vi kårer Norges beste jakthund

For 23. gang kårer Jakt & Fiske landets beste jakthund. De tre beste får premier fra Garmin til en verdi av drøyt 17 000 kroner.

Hund smittet av korona­virus i Hongkong – kjæledyr må i karantene

En hund har testet positivt på koronaviruset i Hongkong. Alle kjæledyr i Hongkong som tilhører smittede personer, må nå i karantene.

Basset artesien normand - liten rase med store prestasjoner

I utbredelse er rasen basset artesien normand nærmest å betrakte som en parentes i Norge.

På forsiden nå