Sommeren er høysesong for å fiske med tørrflue i de mange skogstjernene som byr på vak i vårt langstrakte land. Foto: Sondre H. Breian
Sommeren er høysesong for å fiske med tørrflue i de mange skogstjernene som byr på vak i vårt langstrakte land. Foto: Sondre H. Breian

Slik fisker du med tørrflue i skogstjern

Flua lander silkemykt på vannspeilet tett på land, før den forsvinner i et elegant vak. Her er rådene for å komme i gang som tørrfluefisker.
29. juli 2022

Det enkle er ofte det beste, også for å komme i gang som tørrfluefisker i titusener av større og mindre skogstjern. Med et fluefiskesett i klasse fem, et snøre med en klump på 10 meter, og en boks med et assortert utvalg fluer, er du i gang.

Øvrig utrustning er en dagstursekk/hip-pack til oppbevaring av mat og annet utstyr, en god håv med knuteløst nett, og en tang til å løsne kroken. Med diverse ferdige fortommer og fortomsspisser, er det bare å ta beina fatt.

Se deg rundt

Et gammelt ordtak sier at 80 prosent av fisken oppholder seg i 20 prosent av vannet. Greit å ha i bakhodet.

Les vannet

Snikfiske


Valg av fluesnøre og fortom


Dette er ørretens viktigste byttedyr

Sikre fluer til sommerfiske

  • CDC mygg str. 16.
  • Streaking Caddis str. 12.
  • CDC bibio str. 14.
  • Daddy longlegs str. 12.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Det kan være krevende å lande ei sprelsk kveite. En skikkelig landingskrok er til stor hjelp. Foto: Tommy Egra
Fiskertips:

Kveitefiskes hemmeligheter

Få andre arter langs kysten har skapt så drøye fiskehistorier og brukket flere fiskestenger enn kveita. Her forteller vi deg hvordan du lykkes.
Bortsett fra at noen vil få ødelagt fiskesesongen, vil ikke lavt vannivå i magasinene være dramatisk for fiskebestandene på kort sikt, ifølge fiskeforsker Børre Kind Dervo. Foto: Atle Skjelde
Nedtappede vannmagasiner:

– Dette takler fiskebestandene

Hva betyr de sterkt nedtappede vannmagasinene for fiskebestandene? Ikke all verden på kort sikt, ifølge Børre Kind Dervo ved Norsk institutt for naturforskning (NINA).
En ny rapport viser at 8 prosent av undersøkte norske lakseelver har en høy forekomst av rømt oppdrettslaks. Foto: Marius Ltu / iStockphoto

Andel oppdrettslaks som rømmer holder seg stabil

Andelen oppdrettslaks som rømmer, holder seg stabil. 8 prosent av elvene som er undersøkt, har høye innslag av oppdrettslaks.

På forsiden nå