Sommeren er høysesong for å fiske med tørrflue i de mange skogstjernene som byr på vak i vårt langstrakte land. Foto: Sondre H. Breian
Sommeren er høysesong for å fiske med tørrflue i de mange skogstjernene som byr på vak i vårt langstrakte land. Foto: Sondre H. Breian

Slik fisker du med tørrflue i skogstjern

Flua lander silkemykt på vannspeilet tett på land, før den forsvinner i et elegant vak. Her er rådene for å komme i gang som tørrfluefisker.
29. juli 2022

Det enkle er ofte det beste, også for å komme i gang som tørrfluefisker i titusener av større og mindre skogstjern. Med et fluefiskesett i klasse fem, et snøre med en klump på 10 meter, og en boks med et assortert utvalg fluer, er du i gang.

Øvrig utrustning er en dagstursekk/hip-pack til oppbevaring av mat og annet utstyr, en god håv med knuteløst nett, og en tang til å løsne kroken. Med diverse ferdige fortommer og fortomsspisser, er det bare å ta beina fatt.

Se deg rundt

Et gammelt ordtak sier at 80 prosent av fisken oppholder seg i 20 prosent av vannet. Greit å ha i bakhodet.

Les vannet

Snikfiske


Valg av fluesnøre og fortom


Dette er ørretens viktigste byttedyr

Sikre fluer til sommerfiske

  • CDC mygg str. 16.
  • Streaking Caddis str. 12.
  • CDC bibio str. 14.
  • Daddy longlegs str. 12.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Liten laksefangst i sjøen

Det ble fisket 134 tonn laks i norske fjorder i år. Det er 37 prosent mer enn i bunnåret 2021, men likevel den nest laveste laksefangsten som er registrert.
Gytefisktelling i Skibotnelva, som er en av tre elver i Skibotnregionen i Troms og Finnmark som nå er friskmeldt for den dødelige lakseparasitten Gyrodactylus salaris. Foto: Rune Muladal
Lakseparasitt:

Nå er hele Nord-Norge gyro-fri

Miljødirektoratet har i dag friskmeldt tre elver i Skibotnregionen i Troms og Finnmark etter 40 år med lakseparasitten Gyrodactylus salaris.
Bruker du en snelle med jevnt snøreopplegg og riktig snøremengde, kan det gå flere år før fletteliner må byttes ut. Spesielt om du bruker fortom. Foto: Tommy Egra
Fiskertips:

Slik spoler du på et multifilamentsnøre

De fleste gjør feil når de spoler et multifilamentsnøre på haspelsnella. Resultatet er kortere kast, mer tvinn og en dårligere fiskeopplevelse. Her er rett oppskrift, uten å bruke spolemaskin.

På forsiden nå