Ventetiden er over

Ingen ting varsler sommer mer enn klekkende døgnfluer. Når det nyklekte insektet driver forsvarsløst nedover elva og blir sugd ned i en kraftig virvel etter en stor ørret, da er livet verdt å leve for fluefiskeren.
Fredag, 3. mai 2019 - 10:05

Fotograf Øystein Rossebø brukte lang tid på å studere vakene til denne ørreten. Han lærte at det skjer så mye mer i et ørretvak enn det vi vanligvis legger merke til når vi stresser for å få fisken til å ta egen flue. Følg derfor fotografens råd, ta deg tid til å se. Nyt vaket og sommeren!


Ørreten har oppdaget døgnflua og er snart i posisjon.


Den gaper bedagelig over insektet …

 


… og glir umerkelig ned i vannet igjen. Nå begynner det!

Her finner du flere av de fantastiske bildene til Rossebø. Sjekk også hans Facebook-side.

Emneord: 

På forsiden nå