Ventetiden er over

Ingen ting varsler sommer mer enn klekkende døgnfluer. Når det nyklekte insektet driver forsvarsløst nedover elva og blir sugd ned i en kraftig virvel etter en stor ørret, da er livet verdt å leve for fluefiskeren.
03. mai 2019

Fotograf Øystein Rossebø brukte lang tid på å studere vakene til denne ørreten. Han lærte at det skjer så mye mer i et ørretvak enn det vi vanligvis legger merke til når vi stresser for å få fisken til å ta egen flue. Følg derfor fotografens råd, ta deg tid til å se. Nyt vaket og sommeren!


Ørreten har oppdaget døgnflua og er snart i posisjon.


Den gaper bedagelig over insektet …

 


… og glir umerkelig ned i vannet igjen. Nå begynner det!

Her finner du flere av de fantastiske bildene til Rossebø. Sjekk også hans Facebook-side.

Siste fra Fiske

Kronikk:

Veistopp for sjøørreten

Sjøørretens tilstand viser at Norge er langt unna vannforskriftens mål om god økologisk tilstand i alle vannforekomster. Oppsatte veisperringer for sjøørretens frie vandring er en av hovedårsakene.
Fiskertips:

Multiplikatorsneller for kasting

Etter noen tiår i skyggen av haspelsnellene, øker multiplikatorene i popularitet. Kanskje ikke så rart, for på enkelte områder har de kompakte snellene fortreffelige egenskaper.
Slik binder du Chernobyl Ant:

Mutert monstermaur med magiske evner

Finnmark, Østfold, Kola, Nordmarka, Hardangervidda. Uansett årstid – denne flua kan lokke opp ørret og anadrome arter i alle størrelser. Og med disse triksene blir flua enda bedre ...

På forsiden nå