Ventetiden er over

Ingen ting varsler sommer mer enn klekkende døgnfluer. Når det nyklekte insektet driver forsvarsløst nedover elva og blir sugd ned i en kraftig virvel etter en stor ørret, da er livet verdt å leve for fluefiskeren.
03. mai 2019

Fotograf Øystein Rossebø brukte lang tid på å studere vakene til denne ørreten. Han lærte at det skjer så mye mer i et ørretvak enn det vi vanligvis legger merke til når vi stresser for å få fisken til å ta egen flue. Følg derfor fotografens råd, ta deg tid til å se. Nyt vaket og sommeren!


Ørreten har oppdaget døgnflua og er snart i posisjon.


Den gaper bedagelig over insektet …

 


… og glir umerkelig ned i vannet igjen. Nå begynner det!

Her finner du flere av de fantastiske bildene til Rossebø. Sjekk også hans Facebook-side.

Siste fra Fiske

Miniportrettet:

Roy Einar Dreng er best i protest

Artist, låtskriver og fluefisker Roy Einar Dreng mener musikk gjerne kan være litt mørk, kritisk og bevisstgjørende. Tiden er inne for protestviser, mener han.

En halv million i bot til oppdrettsselskap

Osland Havbruk AS i Høyanger er ilagt et forelegg på 550.000 kroner for bruk av legemidler mot lakselus.

Oter truer laksen på Sunnmøre

I flere små laksevassdrag på Sunnmøre utgjør oter en alvorlig trusselfaktor. – Nå må forvaltninga ta grep, ellers risikerer man at elveeierlag tar saken i egne hender, sier nylig avgått leder i Lakseelvene på Sunnmøre, Jan Melseth.

På forsiden nå