Pålandsvind og bølger gir sjøørreten lett tilgang på føde. Den er også mindre sky når sjøen er urolig.

Slik lykkes du som sjøørret­fisker

Høysesongen for sjøørretfiske i sjøen er ikke langt unna! Hvordan lykkes du i strandkanten? Her er tipsene for deg som er nybegynner i fjæresteinene.
03. februar 2019

Begynnelsen av april og årets første tur. Drømmen var sol, svak sønnavind og sjøørret krusende rundt i oppvarmet vann i grunne viker, jaktende på mat. I stedet blir jeg møtt av det stikk motsatte; kaldt og overskyet med en steinhard nordavind som gjør det hele ufyselig langs stranda.

Ikke tegn til fisk i det kalde vannet. Jeg forflytter meg rundt en odde og får den iskalde vinden rett i fleisen. Med kun fluestang tilgjengelig gjøres et prøvende kast mot bølger som bryter mot en grunne, kun 10 meter ut. Flua har ikke før landet før det blinker i siden på en sølvblank sjøørret idet den angriper flua, helt i overflaten på en bølgetopp. Tilslaget sitter, en fin fisk på drøye kiloen er på land et par minutter seinere.

Respekter minstemålet

Temperaturen viktig

Her finner du sjøørreten

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Portrettet:

Urokroghen

Det volder litt rabalder, dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Tweed:

Laksefluas vugge

Langs Tweed finner du mange av de største navnene innen fluebinderkunsten. Her ble det på 1800-tallet komponerte laksefluer som skulle bli verdensberømte.

Høstlaks i Tweed

Når høsten for alvor melder sin ankomst her hjemme, er laksefisket over. I legendariske River Tweed, grenseelva mellom Skottland og England, er sesongen derimot på sitt mest eventyrlige.

På forsiden nå