Pålandsvind og bølger gir sjøørreten lett tilgang på føde. Den er også mindre sky når sjøen er urolig.

Slik lykkes du som sjøørret­fisker

Høysesongen for sjøørretfiske i sjøen er ikke langt unna! Hvordan lykkes du i strandkanten? Her er tipsene for deg som er nybegynner i fjæresteinene.
03. februar 2019

Begynnelsen av april og årets første tur. Drømmen var sol, svak sønnavind og sjøørret krusende rundt i oppvarmet vann i grunne viker, jaktende på mat. I stedet blir jeg møtt av det stikk motsatte; kaldt og overskyet med en steinhard nordavind som gjør det hele ufyselig langs stranda.

Ikke tegn til fisk i det kalde vannet. Jeg forflytter meg rundt en odde og får den iskalde vinden rett i fleisen. Med kun fluestang tilgjengelig gjøres et prøvende kast mot bølger som bryter mot en grunne, kun 10 meter ut. Flua har ikke før landet før det blinker i siden på en sølvblank sjøørret idet den angriper flua, helt i overflaten på en bølgetopp. Tilslaget sitter, en fin fisk på drøye kiloen er på land et par minutter seinere.

Respekter minstemålet

Temperaturen viktig

Her finner du sjøørreten

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Fiskertips:

Steinbit, en grådig og sårbar lekkerbisken

Gråsteinbiten er en fascinerende og brutal fisk, som mange drømmer om å få på både krok og tallerken. Sportsfiskerne er blitt stadig flinkere til å fange den, samtidig bør beskatningen skje med varsomhet. Vi viser deg hvor og hvordan.
Syltefjordelva på Varangerhalvøya:

Sommerens heteste laksefiskedestinasjon

Syltefjordelva seiler opp som het kandidat til sommerens langtur. Den grunne elva er perfekt for deg som foretrekker fiske med enhåndsstang og små fluer …

Fire laks på fire timer

– Vanvittig! jubler Bent Johnny Bäckström fra Sogndal etter å ha kanonåpnet årets laksesesong i vakre Eidselva i Nordfjord.

På forsiden nå