Pålandsvind og bølger gir sjøørreten lett tilgang på føde. Den er også mindre sky når sjøen er urolig.

Slik lykkes du som sjøørret­fisker

Høysesongen for sjøørretfiske i sjøen er ikke langt unna! Hvordan lykkes du i strandkanten? Her er tipsene for deg som er nybegynner i fjæresteinene.
03. februar 2019

Begynnelsen av april og årets første tur. Drømmen var sol, svak sønnavind og sjøørret krusende rundt i oppvarmet vann i grunne viker, jaktende på mat. I stedet blir jeg møtt av det stikk motsatte; kaldt og overskyet med en steinhard nordavind som gjør det hele ufyselig langs stranda.

Ikke tegn til fisk i det kalde vannet. Jeg forflytter meg rundt en odde og får den iskalde vinden rett i fleisen. Med kun fluestang tilgjengelig gjøres et prøvende kast mot bølger som bryter mot en grunne, kun 10 meter ut. Flua har ikke før landet før det blinker i siden på en sølvblank sjøørret idet den angriper flua, helt i overflaten på en bølgetopp. Tilslaget sitter, en fin fisk på drøye kiloen er på land et par minutter seinere.

Respekter minstemålet

Temperaturen viktig

Her finner du sjøørreten

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Havforskningsinstituttet:

Utbredt fiske i vernede havområder i Norge

I flere av havområdene som Norge har vernet, pågår det til dels utbredt fiske. Dette mener Havforskningsinstituttet strider mot internasjonale regler.

– Svært skuffende av fiskeriministeren

Ny forskning peker bl.a på bunntråling som en viktig grunn til at Oslofjorden-Skagerrak sliter. Tidligere NJFF- leder Runar Rugtvedt retter sterk kritikk mot Sjømat- og fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Fiskebestanden rundt ekvator minsker på grunn av klimaendringene

De marine økosystemene er under press rundt ekvator. Tusenvis av fiskearter trekker mot polene på grunn av høyere temperaturer i sjøen.

På forsiden nå