Guide
Foto: Leif Haug
Ukesmeny for fjellturen
God og næringsrik mat er en viktig del av turkosen. Man kan selvsagt satse alt på å leve av det naturen gir, men det kan det fort bli dårlig stemning om fisket slår feil. Her er kokkens middagstips for en uke i fjellet.
– Yes!
Et lettelsens sukk slippes når jeg ser badevekta stopper på riktig side av 20 -tallet. Jeg skal på fjelltur, og er det noe jeg har lært, er det å pakke med måte. Er man flere sammen på tur, er det ganske enkelt, da kan vekten av telt, kokeutstyr og ikke minst mat fordeles.
Skal man spise godt uten å tynge sekken for mye, er tørrmat, eller tørket mat, en viktig faktor. Det samme er drivstoff til kokeapparat, enten man bruker gass, bensin eller rødsprit. Det hjelper lite med tørkede grønnsaker, som erter og bønner, hvis du må bære med deg brennstoff for timevis med koking.