Forfatter og journalist Tom Stalsberg mener flere burde bli krenket av hvor dårlig det står til det med Moder Jord. Illustrasjon: Lars M. Aurtande

Nede for telling

Kom igjen dere unge, og dere kjendiser som lever av sladder og tøv. Kjør på, Mutter Jord trenger dere.
11. mai 2022

Hallo, først noen ord om sport. I år var det første gangen siden 1968 at denne skribent ikke har sett noe som helst fra et vinter-OL. Jeg orket rett og slett ikke. Jeg er lei toppidrettens pamper og idrettskorrupsjon.

Og, seinere i år, rett før jul (tenk på det da) skal fotball-VM arrangeres i Qatar. Kampen om den gjeve pokalen vil foregå på baner bygget av moderne slavearbeidere. Det blir første gang siden England vant i 1966 at denne fotballidiot ikke skal følge et VM i ball og kortbukser. Hadde det vært lov å banne på trykk, skulle jeg med store bokstaver ha nedtegnet følgende: FY FAEN. Men, det tar seg ikke ut i selveste Jakt & Fiske. Beklager.

Og veganere, skjerp dere, Moder Jord trenger ikke karse, men actionQuote Content…

OppgjørKjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Meninger

Kjetil Skogens framstilling av skogbruket bidrar ikke til NJFF-medlemmers jaktadgang, skriver Fredrik Braathen i sitt leserinnlegg. Illustrasjonsfoto: Torgeir W. Skancke.
Leserinnlegg:

Jakten på jakta – og skogeierne

Jeger og skogbruker Fredrik Braathen reagerer på kronikken Kjetil Skogen skrev i Jakt & Fiske i vår.
Et betalingsvillig marked og et stramt forvaltningsregime bidro til at det lokale miljøet og engasjementet for elva gradvis forsvant i de nedre deler av Gaula, skriver artikkelforfatteren. Arkivfoto: Lars Reitan.
Leserinnlegg:

Kampen om laksen - og miljøet som forsvant i Norges beste lakseelv

Tidligere nestleder i NJFF deler sine synspunkter om miljøet som forsvant i lakseelven Gaula.
Illustrasjon: Lars M. Aurtande
Ytring:

Hvem har svin på skogen?

Villsvinet står på Artsdatabankens «fremmedartsliste» og er erklært uønsket i Norge. Mattilsynet og Miljødirektoratet har laget en forvaltningsplan som har som mål å holde bestanden så liten som mulig. Det anses umulig å utrydde arten helt, selv om myndighetene mener at det hadde vært det beste.

På forsiden nå