Annonse

NM Jaktfelt 2024:

Full klaff for Kenneth Johnsen

Kenneth Johnsen fra Beitstad JSK leverte bunnsolid skyting og stakk av med seieren under årets NM jaktfelt.

Hele elleve skyttere gikk inn i finalen med full pott fra innledende skyting i årets NM jaktfelt. Etter en tøff kamp, som også inkluderte omskyting, kunne Kenneth Johnsen fra Beitstad JSK innkassere en velfortjent NM-tittel.

Fagrådgiver Vidar Nilsen i NJFF rapporterer om jaktskyting for Jakt & Fiske.


Rundt 850 skyttere stilte til start under årets mesterskap, som ble arrangert på Langerud skyttersenter i Krødsherad. Her fikk deltakerne en variert og til dels krevende innledende 30-skudds runde å bryne seg på, men likevel var det en rekke skyttere som prikket inn fullt hus. 

Blant skytterne i finalen var det flere tidligere norgesmestere i jaktfelt, og skyttere som gjennom denne sesongen har markert seg spesielt – deriblant årets mester, Kenneth Johnsen Beitstad (JSK), som har toppet listene i lokale stevner hele vinteren.

Øvd på finaleskyting

– Det er dette som har vært målet, kunne en strålende fornøyd Kenneth Johnsen fortelle etter at NM-tittelen var i boks. Han røpet samtidig litt av hemmeligheten bak toppresultatene Beitstad-skytterne leverte i NM. – Vi skyter ofte finale på lokale stevner, og på trening har vi ofte konkurranseprogram og øving på finaleskyting, som foregår med kortere skytetid enn ved innledende skyting.

Johnsen trakk også fram et godt skyttermiljø, hvor de hjelper hverandre til å bli gode.

Forsvarte tittelen

I konkurransen om å bli beste junior, var det fjorårsvinner Alexander Løfblad, også han fra Beitstad JSK, som nok en gang sikret tittelen, foran Åsmund Nakjem fra Lardal JFL og Daniel Lavrantsen fra Froland JFF.

Alexander Løfblad gjentok fjorårets bedrift, og ble nok en gang beste juniorskytter.

I NM-finalen var det kun én skytter som klarte å skyte fullt hus. Det var Johnny Kristoffersen fra Karmøy JFNF, som med det tok seieren i veteranklassen. I omskyting med Halvorsen og Johnsen om de tre øverste pallplassene totalt i mesterskapet, kapret han også bronseplassen.

Johansen beste jeger

Jegerklassen var som vanlig den største klassen i NM-jaktfelt, med nær 400 deltakere. Her var det Stian Henrik Johansen fra Snertingdal JFF som trakk det lengste strået. Sølv- og bronseplassen gikk til de rutinerte Hemnes-skytterne Ole Mathias Fjeldskogen og Ronny Fjeldskogen.

Utilnærmelig Eriksen

I kampen om tittelen «beste dame» var Kaja Eriksen fra Sauherad SL JSK utilnærmelig. Hun imponerte med fullt hus og 150 poeng i innledende skyting, og var med det blant favorittene før finalen. 

Med ett yttertreff for mye på siste finalehold, glapp medaljesjansen totalt i mesterskapet med minste mulige margin, men det ble likevel et velfortjent gull og tittelen «beste dame» på Eriksen. Ann-Merethe Andersen fra Krødsherad JFF tok sølvet, foran Birgit Rønningen fra Gausdal JFF på bronseplass.

Skryt til arrangørkorps

Fra deltakerne vanket det mye skryt til arrangørforeningen Krødsherad JFF, som med god hjelp fra Krødsherad skytterlag og frivillige fra naboforeninger sørget for at alle tilreisende skyttere fikk flotte dager på skyteanlegget ved Krøderen. 

Krødsherad JFF hadde mange funksjonærer i sving under NM. Her representert ved stevneleder Ann-Merethe Thorsby Andersen i Krødsherad JFF, flankert av ildsjelene Håvard Bakken (t.v.) og Marius Askheim.

Stevneleder Ann Merete Andersen og de øvrige medhjelperne, som har jobbet dag og natt det siste året for å levere et godt arrangement, kvitterte ut responsen med å påta seg NM-jaktfelt også i 2025.

Resultatbørs NM jaktfelt 2024

 Komplette resultater på arrangørens hjemmeside: https://www.nmjaktfelt2024.no/

Norgesmesterskapet

Plassering Navn Forening Poeng
Gull:Kenneth JohnsenBeitstad JSK198p e.o.
Sølv:Tore Harry HalvorsenTvedestrand JFF198p e.o.
Bronse:Jonny KristoffersenKarmøy JFNF198p e.o.

Beste jeger

Plassering Navn Forening Poeng
GullStian Henrik JohansenSnertingdal JFF188p e.o.
SølvOle Mathias FjeldskogenHemnes JFF188p e.o.
BronseRonny FjeldskogenHemnes JFF185p e.o.

Beste veteran

Plassering Navn Forening Poeng
GullJonny Kristoffersen, Karmøy JFNF198p
SølvReidar Strand, Sunndal JFF191p
BronseKnut BolstadFusa JFL190p

Beste dame

Plassering Navn Forening Poeng
GullKaja EriksenSauherad SL JSK196p
SølvAnn-Merethe AndersenKrødsherad JFF185p
BronseBirgit RønningenGausdal JFF184p

Beste junior

Plassering Navn Forening Poeng
GullAlexander LøfbladBeitstad JFF196p
SølvÅsmund NakjemLardal JFL192p
BronseDaniel LavrantsenFroland JFF189p

Gull: Alexander Løfblad, Beitstad JFF, 196p Sølv: Åsmund Nakjem, Lardal JFL, 192p Bronse: Daniel Lavrantsen, Froland JFF, 189p

Beste rekrutt

Plassering Navn Forening Poeng
GullJohn Anders BrokstadSkåla JFF141p
SølvSamuel GunnarsenFroland JFF137p
BronseKristian EigebrekkFarsund og Lyngdal JFF136p

Beste eldre veteran

Plassering Navn Forening Poeng
GullWilly HenriksenTrøgstad JFF148p
SølvSverre LinstadLøiten JFF146p e.o.
BronseLars BronkenTrøgstad JFF146p e.o.

Lagskyting

Plassering Forening Poeng
GullGjøvik JFF439p
SølvHøland JSK438p
BronseFroland JFF437p

Powered by Labrador CMS