|| Personvernerklæring for Jakt & Fiske


Vi i Jakt & Fiske er opptatt av å ivareta ditt personvern. Under forklarer vi hvordan og hvorfor vi samler inn informasjon om våre brukere på nettsiden vår jaktogfiske.njff.no.

1. Innledende bestemmelser

Denne personvernerklæringen gjelder for jaktogfiske.njff.no.

2. Derfor lagrer vi informasjon

Vi lagrer informasjon for å forbedre nettsiden vår.

  • For at systemet skal kunne kjenne igjen brukerne våre, slik at vi kan tilpasse tjenestene for deg
  • For målretting av annonser for Jakt & Fiske og redaksjonelt innhold som er relevant/irrelevante for deg
  • Utvikle og forbedre våre tjenester gjennom å forstå hvordan de brukes
  • Beregne og rapportere brukerantall og trafikk

3. Dette bruker vi ikke informasjonen til

Informasjon du oppgir til oss, blir kun lagret i våre systemer. Informasjonen vil ikke selges videre, og vil kun benyttes til å gi deg som bruker mer relevant informasjon og bedre tjenester.

Tredjeparter, for eksempel nettjenester vi kobler på nettsiden, vil kunne hente ut IP-adresse og data basert på dine surfemønstre. Khrono er pliktig å påse at disse tredjepartene behandler data i tråd med norsk regelverk.

4. Slik samles opplysningene inn

Vi registrerer informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi bruker anonyme identifikatorer, så informasjonen er ikke knyttet til personlig identitet.

Som eksempel kan vi samle informasjon om hvilke sider du besøker. Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

  • Teknisk informasjon og nettverkskommunikasjon
  • Informasjon om posisjon
  • Aktivitet og adferd

Teknisk informasjon og nettverkskommunikasjon:

Vi registrerer teknisk informasjon om din enhet, operativsystem og aktive applikasjoner. Videre registrerer vi hvilken internett-tilkobling (nettverk) du benytter.

Informasjon om posisjon:

Vi registrerer IP-adresser, men kan ikke knytte IP-adresse til deg som person.

Aktivitet og adferd:

Vi registrerer aktivitets- og adferdsdata for å forstå hvordan nettsiden og våre tjenester fungerer for deg som bruker. Opplysninger som lagres kan være bruksmønster, demografiske data, hvilke tjenester du har benyttet og andre opplysninger om brukeradferd, hvilken side du kommer fra, går inn på og går videre til.

5. Informasjon som lagres lokalt

Når du besøker våre tjenester, bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne deg som bruker. Vi bruker eksempelvis informasjonskapsler til å lagre anonym identifikasjon lokalt i din nettleser. Disse brukes til analyseformål for å se hvor mange unike lesere som besøker jaktogfiske.no og undersiden for vår stillingsmarked.

Vi inkluderer også elementer fra sosiale medier som Facebook, Youtube og Twitter, som laster sine egne informasjonskapsler som lesere har på disse tjenestene fra før.

6. Informasjon fra andre kilder /tredjeparters bruk av teknologien

Vi kan motta informasjon fra andre kilder som eksempelvis annonsenettverk, måleverktøy eller andre tredjeparter som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktivitet, dine preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr.

På våre tjenester leveres det ofte innhold fra tredjeparter som eksterne tjenestetilbydere. På samme måte som oss, kan disse aktørene bruke teknologien for å registrere statistikk og adferdsdata, levere personalisert innhold og reklame, samt å levere tredjepartsfunksjoner som «deling» i sosiale medier.

Khrono bruker blant annet disse tredjepartsleverandørene for å skape innhold på Jaktogfiske.njff.no:

Facebook: Jakt & Fiske bruker en Facebook-side for å kommunisere med lesere og for å kunne ha tilgang på annonseplattformen til Facebook. Facebook samler inn personopplysninger fra alle som besøker Jakt & Fiske sine Facebook-sider, både de som er innlogget med Facebook-profil og de som besøker sidene uten å være innlogget.

Dette gjør Facebook ved å installere cookies i nettleseren din. Facebook gir jaktogfiske.njff.no tilgang til besøksstatistikk fra våre Facebook-sider, slik at vi kan analysere hvordan innholdet vårt (innlegg, videoer, artikler osv.) blir sett og brukt. Vi kan videre sette opp annonser basert på brukerprofiler som har besøkt våre sider.

Linkpulse / Kilkaya: Jakt & Fiske bruker Kilkaya, tidligere kjent som Linkpulse, til å måle trafikken på jaktogfiske.njff.no. Dettes gjøres med et script som måler hvilken nettside du kommer fra, hvor lenge du er på siden vår, hva du klikker på og hvor du beveger deg. Kilkaya samler ikke inn IP-adresser, og bryter derfor ikke med GDPR.

Mailmojo: Registrerer du deg med e-post og navn i et vårt skjema for å motta nyhetsbrev, vil vi lagre opplysningene dine i Mailmojo, som leverer nyhetsbrevet til Jakt & Fiske. Du kan selv melde deg av nyhetsbrevet i bunnen av nyhetsbrevene du mottar. Du vil da automatisk bli slettet i Mailmojo.

Youtube: Jakt & Fiske vil i fremtiden bruke Youtube for å publisere videoer på Khrono.no. Youtube måler hvem som har sett på videoene og deler statistikk for antall seere med jaktogfiske.njff.no

Twitter: Jakt & Fiske bygger inn Twitter-meldinger.

Instagram: Jakt & Fiske kan bygge inn Instagram-innlegg.

Datawrapper: Jakt & Fiske benytter Datawrapper til å publisere grafikk som søylediagram og kart. Datawrapper kan måle antall visninger av grafikkene.

Vipps: Vi bruker, på lik linje med resten av Norges Jeger og Fiskerforbund, VIPPs for enkel og sikker innlogging. Dette brukes for å lese innhold som er forbeholdt medlemer i NJFF. Her kan du lese VIPPs sin egen personvernerklæring.

Hvilke tredjeparter som er til stede på en gitt nettside varierer, og for en fullstendig og oppdatert oversikt anbefaler vi at du bruker verktøy som Ghostery eller TagExplorer.

7. Behandling av personopplysninger / cookies

Personopplysninger vil bli lagret i vår database, behandlet og publisert i samsvar med bestemmelsene i personopplysningsloven, og slik det fremgår nedenfor.

Se personopplysningsloven hos Lovdata. Mer om grunnleggende personvern, se «Hva er en personopplysning?» hos Datatilsynet.

Når det gjelder samtykke til bruk av informasjonskapsler (cookies), reguleres dette av ekom-loven. Mer om dette finner du også på Datatilsynets side om informasjonskapsler.

8. Behandlingsansvarlig

Dine personopplysninger vil bli behandlet av jaktogfiske.njff.no, som er behandlingsansvarlig, og våre IT-leverandører for det formål å levere tjenester og for å bedre tjenestene.

Vi engasjerer dessuten noen ganger andre firmaer for å bidra til vår utvikling, og vi kan i slike tilfeller gi disse firmaene de opplysninger de trenger for å utføre dette. Dine personopplysningene vil for øvrig ikke utleveres til andre uten at du har gitt ditt samtykke, eller vi er rettslig forpliktet til utlevering.

Dine personopplysninger lagres innenfor EU/EØS-området, og iht. norsk personvernlovgivning.

9. Registrert profildata, innsyn og retting

Opplysningene du selv gir ved registrering (navn, epost etc.) og ved redigering av en slik profil benyttes for å levere og videreutvikle tjenesten, samt til analyse og til statistisk formål.

Det er du selv som registrerer, oppdaterer og sletter informasjonen i vår database. Jakt & Fiske er medlemsbladet til Norges Jeger- og Fiskerforbund. Om du velger å gå til NJFFs egne nettsider og løsningen «Min side», er det selve NJFF som er ansvarlig databehandler. Her kan du lese NJFFs personvernerklæring.

Du har rett til å be om innsyn i hvilke opplysninger som er registrert om deg, og dersom de er uriktige eller ufullstendige, kan du få dem rettet, supplert eller slettet. Dette kan du gjøre ved å kontakte oss iht. pkt. 16.

10. Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres

Du kan slette informasjonskapsler fra din harddisk når som helst, men dette gjør at dine personlige innstillinger forsvinner.

Du kan også endre innstillingene i din nettleser slik at den ikke tillater at informasjonskapsler lagres på din harddisk. Dette gir imidlertid dårligere funksjonalitet på visse nettsider, kan forhindre tilgang til sider som krever innlogging og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige.

For å unngå at såkalte anonyme identifikatorer blir lagret, må du deaktivere javascript i nettleseren din. Javascript er imidlertid nødvendig for at mange grunnleggende funksjoner på nettsidene skal fungere.

Hvis du ønsker kontroll over hvilke tredjeparter som benytter teknologien til ulike formål, anbefaler vi verktøy som Ghostery og Disconnect.

For mer informasjon om informasjonskapsler og innstillinger henviser vi til allaboutcookies.org.

11. Rettigheter

Opphavsrett, øvrige rettigheter og innhold på Jakt & Fiske sine nettsteder og tjenester tilhører Jakt & Fiske eller deres samarbeidspartnere, og er beskyttet av opphavsrettslige regler.

Du plikter å respektere opphavsrett, andres rett til bilder og andres personvern når du opptrer på Jakt & Fiske sine nettsteder og tjenester.

Enhver kommersiell utnyttelse av slike rettigheter er forbudt uten forutgående skriftlig avtale med rettighetshaver. Dette gjelder både kopiering, videreformidling og salg av informasjon, bilder, grafiske elementer, programkoder og tekniske løsninger

12. Begrenset ansvar

Jakt & Fiske påtar seg ikke noe ansvar for eventuelle tap, kostnader eller andre konsekvenser som kan oppstå ved bruk av våre produkter og tjenester.

Vi kan ikke garantere at våre produkter og tjenester til enhver tid er fri for virus og andre sikkerhetstrusler. Du er ansvarlig for å bruke og vedlikeholde antivirusprogramvare og andre beskyttelsestiltak, og å ta sikkerhetskopi av data på din enhet. Du er videre ansvarlig for å oppdatere tilknyttede applikasjoner når det lanseres nye versjoner.

Jakt & Fiske er ikke ansvarlig for direkte eller indirekte tap som du eller noen andre påføres i forbindelse med bruk av våre produkter og tjenester eller fordi produktet/tjenesten ikke kan benyttes som forutsatt.

13. Endring av vilkår

Innholdet og tjenestene på nettstedet, samt generelle vilkår som beskrevet, vil løpende bli oppdatert ved behov og kan når som helst endres av Jakt & Fiske, som eier nettstedet.

14. Kontaktinformasjon

Jakt & Fiske, ved Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Organisasjonsnummer: 956 792 150

Postadresse:

Postboks 94

1378 Nesbru

Telefon: +47 95 07 70 42 || +47 66 79 22 00

E-post: jaktogfiske@njff.no

Tjenesteyter, avtalemotpart, ansvarlig redaktør og behandlingsansvarlig etter personopplysningsloven er Jakt & Fiske v/redaktør.

Besøksadresse: Hvalstadåsen 7, Asker

Powered by Labrador CMS